GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
27 Haziran 2022 Pazartesi 16:57

Yorgancılar mecliste duyurdu... EBSO için yeniden aday!

EBSO Başkanlığını yürüten ve yeni dönem adaylığı ile ilgili ilk kez net konuşan Ender Yorgancılar son 4 yıllık dönemde yapılanlara ve oluşan uyuma baktığında yeniden aday olmaya karar verdiğini açıkladı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) başkanlığı görevini sürdüren ve ilk olarak yeni dönem için aday olmayacağını ifade eden Ender Yorgancılar için geçtiğimiz günlerde ‘aday olacağım’ söylemlerinde bulunduğu ifade edilmişti.

Dördüncü dönem için kulislerde Yorgancılar’ın aday olacağı konuşulurken, Yorgancılar ilk kez konuyla ilgili net konuştu.

GEÇTİĞİMİZ 4 SENEKİ İMZALARA BAKTIĞIMDA…
EBSO Meclis toplantısında kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan Yorgancılar, “Bildiğiniz gibi ben multelif ortamlarda bu dönem ile ilgili başkanlık fikrimi sizlerle paylaşmıştım. Ancak geriye dönüp baktım. Ben 1994 yılında odamızda meclis üyesi olarak görev yapmaya başladım. Benim bulunduğum yönetimlerde yemeğimizi de kendi cebimizden yeriz, sigaramızı da kendimiz alırız. Seyahatlerimizin hiçbirini de odamıza verditmedim. Ben 3 dönem başkanlık yaptım ve ailem bana yeter demişti. Ancak gördüm ki, gerek Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımızın söylediği gerek diğer oda başkanlarının söylediği, şu an İzmir’de son 4 sene attığımız imzalara projelere baktığımda büyük bir gurur duyuyorum. Bunu yönetim ve sizlerin desteği ile yaptık. Biz odaya geldiğimizde 115 arkadaş varken şu an 65 arkadaşla çalışıyoruz. Her şeyi ben yapacağım demedik. Öyle bir ekip kurduk ki odada her şey sistem dahilinde gidiyor. Aylık faaliyet raporlarını da görüyorsunuz. Hepsinde ben yokum. Ancak geçmişte bu oda böyleydi. Benim iş anlayışımda böyle değil. Başkan yardımcılarım aynı başkan gibi çalışmak durumunda. Bu iş ekip ve birlik işi. Geçen mecliste hem sizlerin açıklamaları, hem değerli meclis başkanımızın kararımız gözden geçirmem gerektiği söylemleri ve bu birlikteliğin devam etmesi için ben adaylığımı tekrar açıklıyorum. Tabii ki bi fedakarlık yapacağım, çalışmalarımız arttıracağım ancak seçildiğim zaman yapacağım ilk iş binanın bitirilmesdir. Bu otel odaların toplantı yapmak istemiyoruz. Bu kararın alınmasında yönetim kurulunun elini bağlayan bir meclis kararı var" diye konuştu.