GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Mayıs 2018 Salı 12:02

Yönetmenin katil zanlısından şok ifadeler!

ile'de yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u (60) bıçakla öldürdüğü iddiası ile tutuklu bulunan figuran Osman A. (20) hakkında, "Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" ve "Nitelikli yağma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Şile'de 10 Aralık 2017 tarihinde evine gittiği yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u bıçaklayarak öldürdüğü iddiası ile tutuklu bulunan Osman Akti hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, şüpheli Osman A.'nın maktul Mustafa Kemal Uzun'un yönettiği dizide figüran olarak rol aldığı, olay günü maktulun Şile'deki evine gittiği anlatılıyor.

BEYZBOL SOPASIYLA YÜZÜNE VURMUŞ
İddianamede, olay tarihinde şüpheli ve maktülün Mecidiyeköy’de buluştukları ve maktülün aracıyla birlikte Şile’ye saat 15.00 sıralarında geldikleri kaydedilirken, maktülün kiralamış olduğu eve gittikleri, daha sonra şüpheli ile maktülün dışarıya çıkarak Şile’yi gezdikleri kaydedildi.
Şüpheli ile maktülün restoranda yemek yeyip alkol içtikleri, evde de alkol almaya devam ettiklerinin belirtildiği iddianamede, şüphelinin ifadesinde, maktülün cinsel yakınlaşmada bulunmak istediğini söylediği belirtildi.

Şüphelinin tiksinme duygusuyla bir eline beyzbol sopasını aldığı, diğer eline ise mutfak tezgahından ekmek bıçağı aldığı anlatılırken, sırt üstü maktülün uzandığı sırada elindeki bıçağı maktülün göğüs kısmına sapladığı anlatıldı. Şüphelinin beyzbol sopasıyla maktülün yüzüne birden çok kez vurduğu kaydedildi.
İddianamede, maktülün canavarca hisle öldürülmesi sonrasında sonrasında şüphelinin yatak odasından çıkıp kapıyı kilitlediği, ev içinde maktüle ait cüzdan, saat, arabasının anahtarı ve telefonunu gasp ederek evden ayrıldığı anlatıldı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ
İddianamede şüphelinin, "Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" ve "Nitelikli yağma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep ediliyor.
İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor.(DHA)