GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Ağustos 2018 Salı 08:15

Yolu Karaburun'a düşenler bu habere çok sinirlenecek!

Kulesan Hazır Beton İnş. Taah. San. Tic. Ltd. Şti’nin Karaburun’da bulunan hazır beton santralinin olduğu bölgeye aynı firma tarafından gerçekleştirilecek kırma eleme tesisi için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Kulesan Hazır Beton İnş. Taah. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Karaburun’da yapılacak kırma eleme tesisi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildi.

İzmir’in ‘Yarımada’ olarak bilinen bölgesinde 2014 yılından itibaren faaliyet gösteren firmanın Mordoğan’da bulunan Çatalkaya mevkiinde gerçekleştireceği projenin bedelinin 820 bin TL olduğu belirtildi. Tesisin kırma eleme yapacağı miktar ise yıllık 240 bin ton olarak ifade edildi.

Projenin yapılacağı sahada aynı firmanın hazır beton santrali bulunuyor. Yeni yapılacak kırma eleme tesisinin de mevcut santrale malzeme sağlayacağı belirtildi.  İlanda, ‘Karaburun Belediyesi görüşü doğrultusunda; dışarıya malzeme satışı yapılmayacağı, üretilecek mıcırın sadece hazır beton tesisinde hammadde ihtiyacını karşılamak üzere kullanılacağı faaliyet sahibi tarafından taahhüt edilmektedir. Proje kapsamında hazır beton tesisinin kapasitesinde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Sadece kırma eleme tesisi kurulacaktır’ denildi.

Ayrıca proje dosyasında faaliyet alanının 400 metre batısında hazır beton tesisi, 900 metre batısında mermer ocağı ve en yakın meskun evin bin metre güneyinde yer aldığı belirtildi.