GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Mayıs 2024 Çarşamba 08:29

Taksim'e çıkmak isteyenlere polisten müdahale!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Saraçhane Meydanı'nda toplanan sendilka ve meslek örgütü üyesi gruplar meydandan Bozdoğan Kemeri'ne yürüyüşe geçti. Bozdoğan Kemeri'nde güvenlik önlemi alan ve yolu bariyerlerle kapatan polis ekipleriyle sendika ve meslek örgütleri arasında gerginlik yaşandı. Polis ekipleri, ellerindeki bayraklarla slogan atarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba müdahale etti. Polis ekipleriyle grup üyeleri arasında arbede yaşandı.

İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla alınan önlemler kapsamında; sabah erken saatlerde Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatıldı.

İşçi Bayramı’nı Taksim’de kutlamak isteyen konfederasyon, sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları Fatih’teki Saraçhane Meydanı’nda toplandı.

Bölgede polisin güvenlik önlemleri sürerken, DİSK öncülüğündeki sendika ve siyasi partiler Taksim Meydanı’na doğru yürümek için sukemerine doğru hareket etti. Bu sırada DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, emniyet amirleriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşmenin ardından alanın ön tarafındaki kalabalık arttı. Gruptakiler Taksim Meydanı'na doğru yürümek istedi. Bu sırada arbede yaşandı. Polis, gruptakilere biber gazıyla müdahale etti. (NTV)