GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Kasım 2016 Çarşamba 11:09

Yıldız Holding İzmir’deki fabrikasını Japonlara sattı

Yıldız Holding bünyesinde yer alan İzmir’in toz gıda sanayi üreticisi Örgen Gıda, 220 milyon TL’ye Japon Ajinomoto’ya satıldı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PYD yapılanması nedeniyle onlarca şirketine kayyum atanan Kaynak Holding ile bağlantısı olduğu iddiasıyla operasyon iddiaları çıkan Yıldız Holding, İzmir’deki markasını sattı.

JAPON FİRMAYA SATILDI
Bisküvi devi Ülker’in sahibi Yıldız Holding bünyesinde olan hazır çorba, toz gıda ürünleri üreten Örgen Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Japon gıda ve gıda malzemeleri üreticisi Ajinomoto’ya satıldı.

Bünyesinde Bizim, Halk, Baktat, Cafe Crown, Hürrem, Piyale, İçim, Ülker gibi çok sayıda markanın yer aldığı Ören Gıda’nın tamamı için Japon firma ile 220 milyon TL’ye anlaşma sağlandı.

Japon şirketin yaptığı açıklamada satın almanın 2017 başlarında tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

SEFERİHİSAR’DA DEV ÜRETİM MERKEZİ
Paketli kuru gıda ve toz karışım üretimini gerçekleştirmek için 1981’de kurulan ve  1994’ten beri Seferihisar’daki fabrikasında üretimini sürdüren Örgen Gıda, 2002 yılında Yıldız Holding bünyesine katıldı. Yılda 45 bin ton üretim yapan fabrika, 46 bin metrekarelik alanda yer alıyor. Firma bünyesinde 450’yi aşkın çalışanı bulunuyor.