GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Temmuz 2016 Salı 12:42

Yıldırım ile Bahçeli'den birlik mesajı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüşen Başbakan'ın "Yapacak işimiz var. Terör örgütü ve darbe gişimleri gündemden çıkacak" dedi. Bahçeli ise 40 milletvekiliyle iktidarın yanında olduklarını vurguladı.

Darbe girişimiyle ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

- YILDIRIM İLE KILIÇDAROĞLU'NDAN ORTAK MESAJ!... 

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Görüşme sonrası iki lider, ortak açıklama yapmak üzere kameraların karşısına geçti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Sayın Başbakan çok yönlü olarak bizi bilgilendirdi. 15 Temmuz günü Türkiye’yi bir felakete götürebilecek olan bir darbe teşebbüsü mevcut siyasi iktidarın kararlı ve dik duruşu sayesinde çok kısa süre içersinde engellenmiştir. Halkımız arasında memnuniyet yaratmıştır. Toplumumuzda rahatlama olmuştur, normal hayata devam edilmiştir. Türkiye bir beladan kurtulmuştur. Bu konuyla ilgili siyasi iktidarın alabileceği, darbenin bütün unsurlarını ortadan kaldırabilecek, gelecekte böyle bir teşebbüse bir daha imkan tanımayacak değerlendirmelerinde MHP olarak Mecliste temsil edilen 40 milletvekilimizle ve halktan aldığımız desteğimizle iktidarın bu gayretlerinin yanında olacağımızı Sayın Başbakanımıza bir kez daha ifade ettik. Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyor, milletimimize de geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise şu ifadeleri kullandı:

Darbe kalkışmasını milletimizin kararlılığı, iktidarın ve Sayın Cumhurbaşkanımızı dirayetiyle etkisiz hale getirdik. Süreç milletimiz adına başarıyla tamamlanmıştır. İstiyoruz ki, millet bu acıları bir daha yaşamasın.

Sayın Genel Başkan, telefonla arayarak her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etmiştir. Açık bir irade ortaya koymuştur. ‘Meydanlarda biz de olacağız’ demiştir. Bir kez daha Sayın Genel Başkan’a teşekkür ediyorum. Hepimizin gözünden akan yaş aynı. Ülkemizin geleceği için bu tabloyu korumalıyız.

Bundan sonra yapacak işimiz var. Onu da inşallah önümüzdeki günlerde yapacağız. Türkiye'de artık gerek bölücü terör gerek darbe girişimleri halkın gündemini işgal etmekten çıkarılacak. Mesele Türkiye olunca gerisi teferruattır.”