GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ocak 2016 Cuma 09:58

Yıldırım’dan müdürlüklere ‘Elvan’ revizyonu!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, önceki dönemde eski Bakan Lütfi Elvan tarafından getirilen isimleri görevden aldı. Bakan Yıldırım boşalan kadrolara ise eski ekibini getirdi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZYeni kurulan kabineyle göreve dönen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlık kadrosunda revizyon başlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için 30 Mart seçimleri öncesi görevinden istifa eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 1 Kasım seçimleri sonrası tekrar koltuğa getirilmesiyle yerine gelen eski bakan Lütfi Elvan kadrosunda değişikliğe giderken, eski kadrolarını tekrar göreve getirdi.



İLK DEĞİŞİKLİK MÜSTEŞARLIKTA

Yıldırım’ın revizyon listesinde ilk hamle Elvan tarafından Müsteşar Yardımcılığı görevinden alınarak Bakanlık Müşavirliği'ne gönderilen Suat Hayri Aka’nın dönüşü oldu. Elvan döneminde Aka’nın yerine Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı'na atanan Maden İşleri Genel Müdürü Mehmet Hamdi Yıldırım getirilmişti. Yıldırım’ın müdahalesiyle Aka, Müsteşar Yardımcılığı'na döndü.

ESKİ İSİMLER TEKRAR KOLTUKTA
2000 yılında Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, 2012 yılında Ulaştırma Bakanlığı Müşavirliği görevini yapan ve 17 Eylül 2014’te Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’ne atanan Mehmet Kırdağlı ve Genel Müdür Yardımcısı Ömer Coşkun görevden alındı. Kırdağlı’nın görevine ise geçtiğimiz dönem aynı koltukta oturan ve bir dönem Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü'nde görevlerinde bulunan Hızırreis Deniz göreve getirildi. Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'ne atanan Hızırreis Deniz'in Yardımcılıklarına Güven Duran ve Hakan Fikircioğlu getirilirken, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdür Yardımcıları, Naci Kaya ile Hakan Durmaz görevden alınırken yerlerine Ergün Özgür ve Okay Kılıç atandı.

ÇALIŞKAN YERİNE ŞEVLİ
Yine Elvan döneminin atamalarından Deniz Ticareti Genel Müdür Vekili Mustafa Çalışkan ve Deniz Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Arif Yağız, görevden alınarak Kaza Araştırma ve İncelemeleri Kurulu emrine görevlendirildi.

Mustafa Çalışkan'dan boşalan Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü koltuğuna,  önceki dönem Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü yapan Cemalettin Şevli vekaleten görevlendirildi.