GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Haziran 2016 Cumartesi 10:10

‘Yıldırım’a İzmir Marşı’nın perde arkası: Başbakan ne tepki verdi?

Yıldırım’a memleketi Erzincan’da belediyeyi ziyareti sırasında yapılan İzmir Marşı uyarlaması tepkilere neden olurken, Başbakan’ın da ‘Bu nasıl işgüzarlık’ diye kızdığı ortaya çıktı.

Binali Yıldırım’ın Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla memlekete Erzincan’a yaptığı ilk ziyarette belediye önündeki karşılamada mehteran takımı tarafından yapılan İzmir Marşı uyarlaması krize neden oldu.

İzmirliler sözlerin ‘Yaşa Binali Yıldırım çok yaşa’ şeklinde değiştirilmesine büyük tepki gösterirken, CHP konuyu Grup Başkanvekili Özgür Özel’in verdiği önergeyle Meclis’e taşıdı.

Egedesonsöz’e bilgi veren Erzincan Belediyesi yetkililerin de ‘O marşın aslı Kafkasya Marşı’ savunması gelirken, Başbakan Binali Yıldırım’ın da bu karşılamaya sert tepki gösterdiği ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge konunun perde arkasını köşesine taşıdı.

İşte o yazı:

Erzincan ziyareti sırasında karşılama bandosu İzmir Marşı’nı, Başbakan Binali Yıldırım adına uyarlayıp çalınca tepkiler oldu.

Bu nasıl işgüzarlık!
Peki, bundan Yıldırım’ın haberi var mıydı? Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, konuyu bugünkü ‘Perde Arkası’ adlı köşesine taşıdı. “İzmirli dostlardan gelen sorular üzerine olayın aslını aktarayım” diyen Çekirge, “Başbakan’ın ve ekibinin böyle bir marştan haberi yoktu. Duyar duymaz da önce bandoyu, sonra da belediye başkanlığını uyardı. Ve yakın çevresine tam olarak şöyle dedi: ‘Bu nasıl bir işgüzarlık!’ Ve devam etti: ‘Ben her fırsatta Atatürk’ün önemini, büyüklüğünü anlatıyorum. Böyle bir uyarlamaya izin verir miyim? Biz marşlara uyarlama yaparak değil, yaptıklarımızla, projelerimizle anılmak isteriz.”

Çekirge, Başbakan’ın marş çalındığı an müdahale ettiği ve “Yapmayın bunları. Doğru şeyler değil. Kimin aklından çıkıyor?” dediğine ve bu yorumları Yıldırım’a yakın bir isimden doğrulattığına da köşesinde yer verdi.

Çekirge, şöyle devam etti: “İzmir için büyük projeler düşünen Binali Yıldırım, olay için, ‘İşgüzarlık’ dediğine göre, İzmir için konuşulması gereken asıl konu artık şu olmalı: Bir İzmir milletvekili, Şükrü Saracoğlu’ndan sonra ilk kez Başbakan oldu. İzmir bundan nasıl faydalanacak? Ben biliyorum ki, çok faydalanacak. Siyasetin, kamplaşmaların ötesinde faydalanacak. Belediye seçimlerinden biliyorum. Binali Yıldırım’da İzmir’den Ege’ye açılan büyük projeler var. Ve iyi biliyorum ki, kafasına koyduğu projeyi de yapar. Bunu beklemek hakkımız değil mi? Biraz da İzmir gülsün. Mesela, Karşıyaka Kulübü kurtulsun. Vesselam...”