GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Eylül 2016 Perşembe 10:22

Yıldırım-Kılıçdaroğlu zirvesinde ne konuşuldu?

Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kılıçdaroğlu bir araya geldi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, görüşmede mini anayasa çalışması ve FETÖ soruşturmalarının ele alındığı bildirildi. CHP kaynakları ise Başbakan'ın OHAL'in uzayabileceği mesajını verdiğini iletti.
Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Görüşme için saat 10.00'da AK Parti Genel Merkezi'ne gelen Kılıçdaroğlu'nu, makam aracından inişinde Başbakan Yıldırım karşıladı. 

İki lider 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 3. kez bir araya geldi. 15 Temmuz'un hemen ardından Çankaya Köşkü'nde yapılan zirveyi, 1 Ağustos tarihinde, Kanun Hükmünde Kararnameler'den duyulan rahatısızlık nedeniyle CHP Genel Merkezi'nde yapılan görüşme takip etmişti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme, yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü.

Başbakanlık'tan görüşmeye ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamaya göre, görüşmede mini anayasa çalışması ve FETÖ soruşturmaları yer aldı.

Görüşmesinde, mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar değerlendirilerek bu çalışmaların bir an önce uzlaşma ile sonuçlandırılması konusunda ortak görüşün benimsendiği bildirildi.

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na FETÖ soruşturmalarında çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Terörle mücadele konularına da değinen Yıldırım, Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatıyla ilgili de Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

"OHAL UZAYABİLİR MESAJI"
CHP'den de görüşmeye ilişkin bir açıklama geldi. Parti kaynakları, Başbakan'ın görüşmede OHAL'in uzayabileceği mesajını verdiğini ancak Kılıçdaroğlu'nun buna karşı çıktığı belirtildi.

FETÖ ile mücadelede "imzasız ihbarlarla ilgili genelge hazırlanacağı" da kaydedildi. CHP kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu görüşmede darbe girişimi sonrası gözaltına alınan erlerin tahliye edilmesini istedi.