GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Temmuz 2022 Cumartesi 09:49

Yıkımı planlanan otoparkta ‘takas’ formülü… Ver Çankaya’yı, al Susuzdede’yi!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur tarafından duyurulan ve Çankaya Katlı Otoparkı’nın yıkılıp yerine yeşil alan yapılacağı açıklanan projede detaylar netleşmeye başladı. Vakıflar’ın ortaklığının bulunduğu alan için çalışmaları başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin, masaya ‘takas’ formülünü koyduğu öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de tarihi Agora alanının hemen yanında bulunan ve tarihi alanının siluetini bozan katlı otoparkın yıkımı için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur harekete geçildiğini duyurmuştu. Başkan Batur’un “Otopark tarihi havayı ortadan kaldırıyordu. Yıkıp yeşil alan yapacağız” demesinin ardından gözler Vakıflar Müdürlüğü’ne çevrildi.

Yüzde 50’si vakıflara ait olan ve gelir elde edilen otoparkın yıkım süreci kolay gözükmezken, süreci hızlandıracak formül ise belli oldu. 

TAKAS FORMÜLÜ MASADA
Otoparktan gelir kaybı oluşacak vakıfları ikna etmek isteyen Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Susuzdede Parkı’nın altında yer alan otoparkı masaya koymuş durumda. 

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerin devam ettiği süreçte Çankaya Katlı Otopark’tan vakıfların elde ettiği gelirin hesaplanması ve eşdeğer oranda Susuzdede’deki otoparkın tahsisinin yapılması planlanırken, takas formülünün işletileceği projenin kısa sürede çözülmesinin beklenmediği öğrenildi.