GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Şubat 2023 Çarşamba 18:01

Yıkım durdu... Helikopterle kedi kurtarma operasyonu!

Diyarbakır'daki ağır hasarlı Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımına başlanmıştı. Sabah saatlerinde başlayan yıkımın, binadaki canlı hayvanların kurtarılabilmesi ve giriş katındaki oksijen tüplerinin patlama riski nedeniyle durdurulduğu öğrenildi. Öte yandan binada helikopterle kedi kurtarma operasyonu başlatıldı.

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımına başlanmıştı.

Sabah saatlerinde başlayan yıkımın, binadaki canlı hayvanların kurtarılabilmesi ve giriş katındaki oksijen tüplerinin patlama riski nedeniyle durdurulduğu öğrenildi.

AA'da yer alan habere göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla kentte merkez Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde ilk etapta ağır hasarlı 35 yapının yıkımı için başlatılan çalışmalar sürüyor.

BÖLGEDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Bu kapsamda merkez Yenişehir ilçesinde Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımı, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kontrollü şekilde başladı. Güvenlik önlemi alınan alanda iş makineleriyle uzman ekiplerin gözetiminde yıkım çalışmaları sürdü.

İÇERİSİNDE CANLI HAYVANLAR BULUNUYOR
Habertürk Muhabiri Veysi İpek'in aktardığı bilgilere göre de, içerisinde 10 kedi, 1 köpek ve 1 kuşun canlı olduğu tespit edildiği Galeria İş Merkezi'nde 50 metrelik vinç bulunamadığı için hayvanlar binadayken binanın yıkım işlemine başlandığı öğrenildi.

HELİKOPTERLE KURTARMA OPERASYONU BAŞLATILDI
İpek'in aktardığı son bilgilere göre hayvanların kurtarılması için yıkım ile ilgili görevliler ve vatandaşlar bir toplantı gerçekleştirdi. Halen süren toplantıda vatandaşlar yıkımın durdurulması için talepte bulundu.

Bu kapsamda sabah saatlerinde başlayan yıkım, binadaki canlı hayvanların kurtarılabilmesi için ve giriş katındaki oksijen tüplerinin patlama riski nedeniyle durduruldu. Öte yandan binada helikopterle kedi kurtarma operasyonu başlatıldı.

VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada da, depremden etkilenen Galeria Sitesinde devam eden yıkım çalışmalarının içeride bir kedinin olduğunun tespit edilmesi üzerine durdurulduğu belirtildi.

AFAD ve itfaiye ekiplerinin kedinin kurtarılması için kontrollü bir şekilde çalışma başlattığı kaydedilen açıklamada, "Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıkım çalışmaları devam edecektir." ifadeleri kullanıldı. (AA)