GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
25 Mart 2021 Perşembe 11:40

Yeşilova'nın her şeyiydi... Tatlı Mustafa’ya vefa

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Yeşilova kulübünün kurucusu ve Türk futboluna sayısız futbolcu kazandıran Mustafa Küçükoğullarından'ın adını, ailenin yaşadığı sokağa verdi. Yarın yapılacak törenlerle hem sokağa tabela çakılacak hem de Yeşilova Kamp Merkezi'nin açılışı yapılacak.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Mustafa Küçükoğulları, namı diğer Tatlı Mustafa... 1954 yılında kurduğu Yeşilova Kulübü'nün hem antrenörlüğünü, hem başkanlığını yaptı yıllarca... 2013 yılında, 83 yaşında hayata gözlerini yumuncaya kadar işi de Yeşilova'ydı, gücü de... İzmir futbolunun önemli teknik adamlarından biri olan Tatlı Mustafa'nın adı, sağlığında yaşadığı 2816 Sokak'a verildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yarın yapılacak törenle hem "Mustafa Küçükoğullarından (Tatlı Mustafa) Sokağı" tabelasını çakacak, hem de Tatlı Mustafa'nın en büyük mirası Yeşilova Kulübü'ne ait Yeşilova Kamp Merkezi'nin açılışını gerçekleştirecek.

55 YIL YEŞİLOVA TAKIMINI YÖNETTİ, ÇALIŞTIRDI
Tatlı Mustafa'nın, Yeşilova'da futbol oynayan, antrenörlük yapan oğulları Akın, Metin ve Serkan Küçükoğullarından, "Babamızın adını, hayatını geçirdiği sokağa veren Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur'a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Akın Küçükoğulları'ndan, babasının her bakımdan sahip çıkıp yaşattığı Yeşilova takımından profesörlerin, çok yetenekli genç futbolcuların çıktığını belirterek, duygularını şöyle özetledi:

"Bugünkü adıyla Spor Toto 1. Lig olan ligde yıllarca mücadele eden Yeşilova, bugün Bölgesel Amatör Lig'de mücadele ediyor. Tarihi boyunca Türk futboluna çok değerli futbolcular kazandıran kulübümüzün kurucusu, babamız Mustafa Küçükoğullarından'ın, Tatlı Mustafa'nın adının, bizlerin doğup büyüdüğü sokağa verilmesi, bize verilen en büyük armağandır. Futbolun içinden gelen Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur'a, babamızın adını sokağımıza verdiği için minnettarız. Demek ki bu ülkede gençlere hizmet eden hiç kimse unutulmuyormuş, eninde sonunda hakkı veriliyormuş. 26 Mart günü saat 13.30'da sokağımızda yapılacak törene tüm Tatlı Mustafa dostlarını, sevenlerini bekliyoruz" dedi.

Yeşilova Kulübü'nün kendi imkanlarıyla yaptırdığı, 30 kişinin aynı anda barınabileceği Yeşilova Kamp Merkezi de Başkan Abdül Batur tarafından yarın hizmete açılacak.