GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Ekim 2020 Cuma 10:17

Yer belirlendi: Türkiye'nin devi İzmir'e açılıyor!

Türkiye'nin en gözde tatil yerlerinden biri olan Seferihisar'da Türksat yeni bir tesis kurulması için harekete geçildi. Seferihisar sınırları içerisinde yer alan Düzce Mahallesi'ndeki alan 'Türksat Uydu ve Haberleşme Sistemleri Tesis Alanı' olarak belirlendi. İl Müdürlüğü tarafından alınan karar, İzmir Valiliği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıkartıldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in turistlik ilçeleri arasında yer alan Seferihisar için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önemli bir karar verdi.  Seferihisar'a bağlı Düzce Mahallesi'nde bulunan 195 ada 16 ve 17 parseller için 'Türksat Uydu ve Haberleşme Sistemleri Tesis Alanı' kararı alındı.

Bakanlık, tesis yapılma amacı ile 1/5000 bin ölçekli ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 3194 sayılı İmar Kanununun 9. Maddesi kapsamında Bakanlık tarafından re’sen onaylandığı duyuruldu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ayrıca, alınan Uygulama İmar Planı Paftaları ile Plan Açıklama Raporları 09.10.2020-07.11.2020 tarihleri arasında 1 ay süreyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Anadolu Caddesi, No: 41/5 Bayraklı/İZMİR adresinde, Zemin Kat ilan panosunda ve internet sayfasında eş zamanlı olarak İzmir askıya çıkarıldığı belirtildi.