GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Ocak 2019 Cuma 08:48

Yer: Urla... Mültecilerin yelekleri çöp kutusunda!

Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, son zamanlarda, ilçe sınırları içerisinde yasadışı yollarla kaçmaya çalışan mültecilerden ele geçen can yeleklerini çöpe attı. Yüzlerce can yeleğini çöp konteyneri yanında gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Onlar binlerce kilometre uzaktan daha iyi bir yaşam için ülkelerini ,sevdiklerini ve yakınlarını terk edip, başka ülkeyle gitmek için “bir umut yolculuğuna “çıktı. Ama onların umut yolculukları çoğunlukta hüsran ve emniyet güçlerine yakalanmakla bitti. 

Neredeyse her gün,ülke genelinde yasadışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen mülteci haberleri yapılıyor. Ülkelerinden,başka ülkeye daha rahat bir yaşam ve çocuklarının daha iyi şartlarda eğitim alması için yola çıkıyorlar. Suriye, Afganistan, Bangladeş, Nijer ve başka Afrika ülkelerinden birikimlerini başka ülkeye gitmek için Türkiye’ye geliyorlar. Mülteciler, özelikle yurt dışına kaçmak için  Ege sahillerini seçiyor. Onların bu maceralarını çoğunlukta hüsran ile son buluyor. 

Urla İlçe Jandarma Komutanlığı’da kendi sınırları içerisinde deniz yoluyla yasadışı yurt dışına kaçmak isteyen mültecilere göz açtırmıyor. Ekipler,sahilde yaptıkları operasyonlarda ,son bir ayda yakaladıkları mültecilerin üzerinde ele geçen can yeleklerini imha etti. Jandarma, can yeleklerini çöp konteyneri yanına attı. Onlarca can yeleğini çöp konteyneri yanında gören vatandaşlar şaşkınlıklanını gözleyemedi. (Bahri Karataş)