GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Nisan 2022 Pazar 21:02

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Bu haftayı fırtınalı hava durumu ile kapatan İzmirlileri yeni haftada nasıl bir hava bekliyor.

EGEDESONSÖZ - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İzmir'de ise bu hafta bulutlu ve parçalı bulutlu havanın hakim olması bekleniyor. Bugün parçalı bulutlu olacak havanın Salı ve Çarşamba günü parçalı bulutluya döneceği tahmin edilirken Perşembe günü İzmirlileri yağmurlu hava bekliyor. Kısa sürecek yağışlar yerini tekrar bulutlu havaya bırakacak.

Hava sıcaklıklarında ise yüksek bir değişiklik olmayacak. Hafta genelinde en yüksek sıcaklıkların 23 ile 24 derece arasında değişmesi bekleniyor. En düşük sıcaklıklarda ise kısmen bir artış olacak. 12 derece olan en düşük sıcaklık cuma günü 15 dereceye kadar çıkacak. 

Bölge genelinde toz taşınımı devam edeceği de tahmin ediliyor.  Hafta geneline göre Perşembe gününün daha rüzgarlı geçmesi bekleniyor. Rüzgarın saatteki hızı o gün 25 kilometrelere kadar çıkacak. 

İşe İzmir'in 5 günlük hava tahmin raporu: