GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Aralık 2019 Salı 11:24

Yeni Başkan Taş’tan ilk mesaj: Barış için yola çıktık!

Buca İlçe Başkanı Hacer Taş kongrede seçilmesinin ardından açıklamalarda bulundu ve “Biz barış için yola çıktık. Bu barışı neye mal olursa olsun sağlayacağız. Bu saatten sonra seçim bitmiştir. O renk ya da bu renk diye bir şey yoktur. Biz bundan sonra CHP iktidarı için el ele verip yola düştük. Bizim yolumuz sevgi, kardeşlik, emek yoludur” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, 1 buçuk yıldır yürüttüğü İl Sekreterliği görevinden de istifa etti. Taş’ın yerine gerçekleşecek il kongresine kadar İl Bilişim Sorumlusu Fulya Alçay’ın vekalet etmesinin beklendiği aktarıldı. Ancak İl Başkanı Deniz Yücel’in şu an herhangi bir atama yapmadığı ifade edildi.

Taş geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen kongrede rakibi Ali Hıdır Uludağ karşısında 7 oyla ipi göğüsledi. Seçim sonucuna itiraz süresinin bugün sonlanacağı aktarılırken yeni yılın ilk günlerinde Taş’ın seçim kurulundan mazbatasını alacağı ifade edildi. Seçim sonrasında ilk kez açıklamalarda bulunan Taş net mesajlar verdi.

BAŞKAN TAŞ’TAN İLK MESAJ: BARIŞ İÇİN YOLA ÇIKTIK!
Çiçeği burnunda Başkan Taş, “Biz barış için yola çıktık. Bu barışı neye mal olursa olsun sağlayacağız. Bu saatten sonra seçim bitmiştir. O renk ya da bu renk diye bir şey yoktur. Biz bundan sonra CHP iktidarı için el ele verip yola düştük. Bizim yolumuz sevgi, kardeşlik, emek yoludur. Tüm yoldaşlarımızla CHP iktidarını ülke geneline yayacağız. Pusulamız halktır bizim” dedi.  

ULUDAĞ, ERHAN KILIÇ’I HEDEF ALDI!
Öte yandan kongrede sinirlerine hakim olamayan ve bir partiliye bağırdığı görülen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ı hedef alan Uludağ da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Uludağ, “29 Aralık 2019 tarihinde yapılan CHP Buca ilçe başkanlığı kongresinde; kendi özgür İradesi ve vicdanı ile oy kullanan ve ayrıca listemize destek veren tüm parti üyelerimiz ve kongre delegesi yoldaşlarımı kutluyorum. Listemiz adına siz vicdanlarında bize yer veren yoldaşlarımıza minnettarlığımızı da ayrıca belirtmek istiyorum. Kongrede medeni ilişkilere ve parti disiplinine aykırı bir tutum ve tarzda partimiz üyelerine; bağırma, tehdit etme ve üyelerin üzerine yürüme cüretini gösteren, hukuk öğrenimi görmesine rağmen açık oy kullanan ve sonra listemizi elinde sallayan Buca Belediye başkanını da şiddetle kınadığımı da belirmek isterim. Bucamız ile fiili ve hukuki irtibatı olmayan ve ilçe Örgütümüzü kendi siyasal çıkarları için dizayn etme cüretini gösteren hukuksuz muktedirleri Bucalı parti üyelerimiz elbette bir kenara not edecektir. Bilinmesini isterim ki hukuksuz yapılacak her işte, emekçilere yapılacak baskılarda; emeğin, emekçinin ve Bucamızın hakkını korumak için, kendisini her şeyin üstünde görenlere karşı, sorgulama ve dirençli durma hakkımızı da saklı tuttuğumu belirtiyorum” mesajını yayınladı.