GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Eylül 2022 Çarşamba 14:39

Yatırım programında detaylar… İzmir’de iki büyük projeye birincil öncelik!

Cumhurbaşkanlığı tarafından duyurulan 2023-2025 Dönemi Yatırım Programı’nda İzmir'in iki kritik projesi de yer aldı. İzmir Ankara YHT için ‘yerlilik’ vurgusu yapılırken, Çandarlı Limanı’nın tamamlanması için ise ‘Birinci derece öncelik’ verildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanlığı, 2023-2025 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıklarıyla İlgili genelge yayımladı. Buna göre öncelik fiyat enflasyonun düşürülmesi ve fiyat istikrarında olacak. Kamuda yeni araç alımına zorunlu haller dışında izin verilmeyeceği belirtmişti.

YATIRIM PROGRAMI HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olan ve her geçen gün göç almaya devam eden İzmir’de yapılması planlanan ve çalışmaları devam eden projeler ile ilgili olarak öncelikler belirlendi.

ANKARA-İZMİR YHT İÇİN ‘YERLİ’ ÖNCELİK         
Bu yılın Mart ayında imzaları atılan ve 2,3 milyar Dolarlık rekorlar finansman desteği bulunan  Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamalar sonrası en çok merak edilen projelerin başında yer aldı. Ulaştırma/ Demiryolu sektörü bölümünde yer alan proje kapsamında; Ankara-Afyonkarahisar-İzmir ile ikinci hat yapımlarına, sinyalizasyon ve elektrifikasyon yatırımlarına ve önemli yük merkezlerine iltisak hattı yapımı, hat kapasitesi ve verimliliğini artıracak projeler ile raylı sistem araçlarında yerli üretimine öncelik verileceği belirtildi.

ÇANDALI’YA ‘BİRİNCİ DERECE’ ÖNEM
İzmir'de yapım süreci uzun yıllardır konuşulan ve ‘dev proje’ olarak ifade edilen Çandarlı Limanı projesi içinde öncelik kararı alındı.  Ulaştırma/Denizyolu sektörü kısmında yer alan Filyos Limanı, Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı ve Çandarlı Limanı’nın tamamlanmasına birinci derecede öncelik verileceği belirtildi.