GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Eylül 2023 Cuma 15:40

Yaş sınırı gelecekti… Büyükşehir’den geri adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, indirimli öğrenci ulaşım kartına yaş sınırı getirilmesi ile ilgili önerisi ile ilgili geri adım attı. Düzenlemenin yönetmelikle yapılması bekleniyor.

Metahan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne verilen önerge ile ESHOT, İZBAN, vapur, metro gibi ulaşım araçlarında öğrencilere uygulanan indirime yaş sınırı getirilmesi gündeme gelmişti.  

Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan gündem maddesine göre 26 yaşından gün almış ve öğrencilik hakkı devam eden vatandaşlar önerinin kabul edilmesi halinde ilk binişe 3 TL yerine, ‘öğretmen-60 yaş’ tarifesi olan 7 lira 56 kuruştan kullanması önerilmişti. Önerge, Haziran ayında komisyonlara gönderilmiş ancak henüz karara bağlanmamıştı. 

Öneri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ulaşım Daire Başkanlığı söz konusu önergenin geri çekilmesini talep etti. Önerge bugün toplanacak İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde gündeme alındı. Yaş sınırlaması ile ilgili daha önce meclise verilen önerge, meclis üyelerinin oybirliği ile geri çekildi. 

Öte yandan düzenlemenin İzmirim Kart Yönetmeliği kapsamında yapılması bekleniyor.

Gündem önerisi şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine arz edilen Ulaşım Dairesi Başkanlığının 13/06/2023 tarihli ve E.1397456 sayılı "Toplu Ulaşımda Öğrenci Tarifesi Kullanıcılarının Sınırlandırılması" konulu Önergesinin; İzmir Büyükşehir Belediyesi - İzmirim Kart Yönetmeliği güncelleme çalışmaları kapsamında değerlendirilecek olması nedeniyle Komisyonlardan çekilerek iade edilmesi hususunun  görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E.1540130)