GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Kasım 2023 Cuma 14:39

Yarımada’da gözler 31 Mart’ta… Üç ilçede başkanlığa talep çok!

CHP kanadından Güzelbahçe’ye şimdilik 5, Urla’da 13, Çeşme’de 3 ismin aday adaylık başvurusunda bulunması bekleniyor. AK Parti’de ise Çeşme’den 3, Güzelbahçe’den bir kişinin aday adaylığı konuşuluyor. Adaylarının önümüzdeki hafta artması bekleniyor.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Yaklaşan yerel seçimler öncesi, belediye başkanı olmayı hedefleyenler siyasetçilerin başvuruları devam ediyor.

Yarımada’da yer alan Güzelbahçe, Urla ve Çeşme’de CHP’li siyasetçilerin ilgisinin yoğun olduğu görülüyor. Güçlü isimler, aday adaylık için ortaya çıkarken, Urla’da şu an itibariyle 13 kişinin adının geçmesi, dikkat çekiyor. AK Parti ise Urla’da sessizliğini korurken Güzelbahçe’de bir, Çeşme’de ise 3  ismin aday adaylığı girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Aday adaylarının, önümüzdeki hafta içerisinde katlanarak artabileceği ifade edildi.

GÜZELBAHÇE

İNCE, ÖZEL’E DESTEĞİNİ AÇIKLAYAN ÜÇ BAŞKANDAN BİRİSİYDİ
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 31 Mart 2024’te yapılacak seçimlerde yeniden aday olacak. 2009, 2014 ve 1019 seçimlerinde başkan seçilen İnce, CHP Kurultayı öncesi yeni Genel Başkan Özgür Özel’e destek verdiğini açıklayan üç belediye başkanından biriydi. İnce’nin tekrar aday gösterilme ihtimalinin yüksek olduğu konuşuluyor.

TACETTİN BAYIR’IN ADI GÜZELBAHÇE İÇİN DE ANILIYOR
CHP İzmir’den üç dönem milletvekilliği yapan, eski İl Başkanı Tacettin Bayır’ın adı da Güzelbahçe için anılıyor. Ancak Bayır’ın Güzelbahçe gibi CHP’nin oy potansiyelinin çok yüksek olduğu bir ilçe yerine, partinin kazanma riski olan ilçelerin birinden aday olmayı tercih ettiği biliniyor.

KÖKKILINÇ, BU SEÇİMDE DE ADAY ADAYI
Nilay Kökkılınç, 2019 yılında olduğu gibi bu yıl da Güzelbahçe belediye başkanlığına aday olacağı konuşuluyor. Mayıs seçimlerinde milletvekili adaylığı da bulunan Kökkılınç, Balçova ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerini yapmıştı. Mesleği avukatlık olan Nilay Kökkılınç, Büyükşehir’de CHP Grup Sözcülüğü görevinde de bulunmuştu. Nilay Kökkılınç, şu an itibariyle İzmir Kent Konseyi Başkanlığı’nı yürütüyor.

MUSTAFA İNCE YARIŞA GİRMEZSE, ÇAĞLAYAN BİLGEN GİRECEK
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye yakınlığı ile bilinen CHP Güzelbahçe eski İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen’in de adaylığı konuşuluyor. Gazeteci kökenli Bilgen, beş yıl boyunca yaptığı ilçe başkanlığından sonra aday adayı başvurusunda bulunabileceğini, ancak Mustafa İnce’nin aday adayı olması durumunda dosya almayacağını bildirdi. İnce’nin adaylığı durumunda kendisine destek verip Büyükşehir Meclis üyeliğine aday olması beklenen Çağlayan Bilgen’in rotası henüz belli değil.

UĞUR YELEKLİ DE ‘VARIM’ DEDİ
Güzelbahçe siyasetinin önde gelen isimlerinden Uğur Yelekli de belediye başkan aday adaylığını açıkladı. CHP Konak İlçe başkanlığı yanı sıra Karabağlar ve Büyükşehir Meclis üyeliği yapan Uğur Yelekli’nin, Güzelbahçe belediye başkanlığına daha önce de aday adaylığı olmuştu. Yelekli, daha sonra aday adaylıktan çekilmişti.

İYİ PARTİ’DE TEK İSİM…
Güzelbahçe’de AK Parti’den henüz aday adaylığını duyuran kimse olmadığı öğrenildi. İYİ Parti ilçe yönetiminden Yusuf Aşman’ın, partisinden aday olacağı konuşuluyor.

URLA

URLA’DA SİBEL UYAR KOLLARI SIVADI
Seçimde CHP’nin kazandığı ancak kayyum tarafından yönetilen Urla’da da aday bolluğu yaşanıyor. İlçede önceki dönem belediye başkanlığı yapan ve başkanlıktan ayrı kaldığı dönemde Urla Kadın Kooperatifi’nde oldukça aktif çalışan Sibel Uyar, yine aday adaylık dosyası alacak.

Geçmiş dönem Milletvekillerinden Tacettin Bayır’ın adı, Güzelbahçe’nin yanı sıra bu ilçede de geçerken, Bayır’ın gönlünün Büyükşehir veya Karabağlar’da olduğu biliniyor. Dolayısıyla Bayır’ın aday adaylığının bu ilçeden olmama ihtimali yüksek görünüyor.

ZEYNEP ALTIOK, UZUN ZAMANDIR NABIZ YOKLUYOR
Geçmiş dönem Milletvekili Zeynep Altıok adı da Urla için geçiyor. Zeynep Hanım’ın Urla’da uzun zamandır nabız yokladığı biliniyor.

İKİ İLÇENİN BAŞKAN YARDIMCISI, URLA’DAN ADAY ADAYI
Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günay’ın önce Güzelbahçe’den aday adayı olacağı konuşuluyordu. Ancak Mustafa İnce’nin ekibinden olan Günay’ın, İnce’nin aday olması ihtimaliyle rotasını Urla’ya çevirdiği, Urla’dan aday adayı olarak yarışa gireceği biliniyor.

Diğer yandan Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Orkun Kalonya’nın da Urla’da başkanlık yarışına gireceği aktarıldı.

ESKİ İLÇE BAŞKANI DA ADAY ADAYI
CHP Urla eski İlçe Başkanı Hakan Özbadur da aday adayları arasında yer alıyor. Ayrıca Urla Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Köklü, Urla esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Ahmet Birol Aydınhan da aday adayları arasında.

ÜÇ KİŞİ, ADAY ADAYLIKLARINI DUYURMUŞTU
Yine meclis üyesi Şebnem Özdemir, Bülent Onat, eski basketbolculardan Hakan Yiğit ve Emlakçı Kemal Ay da aday adayı. Hakan Yiğit, Bülent Onat ve Kemal Ay, aday adaylıklarını kamuoyuna duyurmuştu.

ÇEŞME

ORAN YENİDEN ADAY
Çeşme’de sakin bir seçim atmosferi yaşanıyor. Belediye Başkanı Ekrem Oran, adaylığını defalarca ifade etti. Anketlerden çıkacak sonuca göre adaylığı değerlendirilecek olan Oran’ın yakın çevresine, anket sonucundan bir kaygısı olmadığını söylediğini öne sürülüyor.

MUHİTTİN DALGIÇ YENİDEN...
Beş yıl meclis üyeliği, iki dönem Alaçatı, bir dönem de Çeşme Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Muhittin Dalgıç, 31 Mart 2024 seçimlerinde aday olacağını duyurdu.

TURİZMCİ ONUR SAATLİ BİR KEZ DAHA ADAY ADAYI
CHP’den ortaya çıkan üçüncü aday adayı ise turizmci Onur Saatli. Eski İlçe Başkanı Halil Saatçi’nin oğlu olan Onur Saatli, 2019 seçimlerinde de Çeşme Belediye Başkanlığına aday olmuştu.

AK PARTİ’DE ÜÇ İSİM KONUŞULUYOR
AK Parti’de Diş Hekimi Emin Yüce aday adaylığını duyurdu. 2015’te milletvekili aday adayı, 2019’da da belediye başkan aday adayı olan Yüce, şansını bir kez daha deneyecek.

Önceki dönem Çeşme AK Parti Yönetim Kurulu üyesi turizmci Serkan Özbek de AK Parti’den aday adayı oldu. Önceki dönem yönetim kurulu üyesi Rıfat Yılmaz’ın da aday adayı olduğu öğrenildi.