GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ekim 2023 Cuma 09:04

Yarı aç-yarı tok, ulaşım yok… İzmir'de taşımalı eğitime bir isyan daha!

Karşıyaka'nın Sancaklı Mahallesi'nde yaşanan taşımalı eğitim krizinin ardından bu kez Ödemiş-Bademli'de öğrenciler yollarda kaldı. Köyde yaşayan dar gelirli aileler, ilçe merkezinde eğitim gören çocukları için taşıma sorunlarıyla başa çıkamıyor. Her gün en az 150 TL masrafı olan öğrenciler için aileler yetkililerden yardım talep etti.

Ödemiş’in Bademli Mahallesi’nde taşımalı eğitim sebebiyle onlarca çocuk her gün eğitim aşkıyla yollara düşüyor. Taşımalı eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte kırsal kesimde yaşayan çocuklar ciddi sorunlar yaşıyor.

Ekonomik kriz ile birlikte artan maliyetler sebebiyle de geçmişte yapılan servis destekleri ise kesilmiş durumda… Özellikle dar gelirli ailelerin çocukları servis sorununun yanı sıra yeterli beslenememekte…

OTOBÜSLER YETERSİZ
Bademli’ye belediye otobüsleri ise sabah iki, akşam tek sefer olmak üzere çalışıyor. Otobüslerin kalkış saatleri ise çocukların okul giriş-çıkış saatlerine uymuyor.

AİLELER ÇÖZÜM BEKLİYOR
Bademli Mahallesi’nde yaşayan aileler ise bugün bir araya gelerek seslerini duyurmak istedi. Parkta bir araya gelen aileler, artan yol ücretleri ve yemek maliyetlerinin acil çözüm beklediğini belirterek yetkililere seslendiler.

YEVMİYE 400 LİRA, İKİ ÇOCUĞA HARÇLIK 300 LİRA
Bazı veliler, çocuklarını okutabilmek adına tarlada günlük 400 TL yevmiyeye çalıştıklarını, yol ücreti ve yemek masraflarıyla birlikte en az 150 TL'yi çocuklarına vermek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Özellikle iki çocuk okutan aileler için bu rakamın günlük 300 TL'ye ulaştığını dile getirdiler.

Aileler, taşıma konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere araç desteği talep ederken, hükümet yetkililerinden de taşıma ve yemek konularında destek istediler. Öğrencilerin dönüş saatlerinde yaşadıkları zorlukları vurgulayan aileler, otobüs şoförlerinin boş araç taşımadığından dolayı beklemek zorunda kaldıklarını ve zaman zaman yemek sıkıntısı yaşadıklarını belirttiler.

Aileler, yetkililerden bu sorunlara çözüm bulmalarını ve çocuklarının eğitimine destek olmalarını talep ediyor. (Yerelgüç)