GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
2 Aralık 2022 Cuma 12:52

Yargıya taşınacağı açıklanmıştı... Dokuz Eylül’ün arazisi yeni sahibini buldu

Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde yer alan ve 2014 yılında üniversiteye yurt yapılması amacıyla hibe edilen 3 bin metrekarelik alan için bugün satış ihalesi gerçekleştirildi. 11 firma/kişinin katıldığı ihalede 6 milyon muhammen bedel belirlenmesine rağmen edinilen bilgilere göre 16 milyon 600 bin TL veren Ahmet Enver Atagül'ün kazandığı öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir’de ihale süreci tartışmalara neden olan ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ne 2014 yılında ‘kız yurdu yapımı’ şartıyla tahsis edilen İnciraltı’ndaki 3 bin 140 metrekarelik taşınmazın kaderi belli oldu.

Daha önce ilk olarak 2021 yılında ihaleye çıkarılan daha sonrasında bir kez daha ihale kararı alınan alan için 3 milyon TL  muhammen bedel belirlenirken, iki ihaleye de katılan çıkmamıştı.

FİYAT ARTTI İHALE DAVA GÖLGESİNDE YAPILDI
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü alan için bir kez daha ihaleye çıkma kararı alırken, bu kez muhammen bedel ücreti 3 milyon TL yerine 6 milyon TL olarak belirlendi. Bugün (2 Aralık) gerçekleştirilen ihale  ise flaş bir gelişme ile başlamıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel yaptığı paylaşım ile araziyi üniversiteye bağışlayan ailenin varisinin satış kararı nedeniyle dava açacağını duyurdu. Haberin gölgesinde gerçekleştirilen ihaleye ise bu kez çok sayıda kişi/kurum katıldı.

Kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilen sonrasında ise açık arttırma usulüne geçilen ihaleye 11 firma/kişi katıldı. 6 milyon muhammen bedel belirlenen arazi için ise son teklif olan 16 milyon 600 bin TL’lik teklif kazananı belirledi.

İHALEYİ KAZANAN İSİM BELLİ OLDU
İhaleden çıkan isteklilerden edinilen bilgilere göre 11 kişi/firmanın katıldığı ihaleyi 16 milyon 600 bin TL teklif veren Ahmet Enver Atagül kazandı.