GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ocak 2016 Çarşamba 16:54

Yangın kurbanı kardeşler sonsuzluğa uğurlandı

İzmir’in Buca İlçesi'nde tek katlı evde çıkan yangında hayatlarını kaybeden 9 yaşındaki Helin Çelen ile kardeşi 1 yaşındaki Emir Çelen'in cenazeleri, DNA testinin sonuçlanmasının ardından ailesine teslim edildi. İki kardeşin cansız bedenleri, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kuruçeşme Mahallesi 203/1 Sokak numara 5'teki tek katlı evde geçen 6 Aralık'ta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çelen ailesinin en büyük çocuğu Helin Çelen, kardeşleri 7 yaşındaki Baran Çelen, 5 yaşındaki Arda Çelen ve 3 yaşındaki Ata Çelen'in evden çıkmasını sağladıktan sonra, en küçük kardeşi Emir Çelen'i kurtarmak üzere tekrar içeri girdi. Evde, alevlerin arasında kalarak minik Emir ile dışarı çıkamayan Helin Çelen hayatını kaybetti.

Olaydan sonra, o sırada eşi 37 yaşındaki Ferhat Çelen ile Menderes'te bulunan 31 yaşındaki Arife Çelen ve yangını çıkartmış olabileceği düşünülen 31 yaşındaki Kadir Kirik polis tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Çelen çifti tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Kirik tutuklandı. Dumandan etkilenen ve yan sokaktaki Özel Tınaztepe Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edilen üç kardeş ise devlet korumasına alındı.

KİMLİK TESPİTİ YAPILDI
Cansız bedenleri İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Helin Çelen ile kardeşi Emir Çelen'den, otopsinin ardından kimlik tespiti için doku örneği alındı. DNA testi sonuçlandıktan sonra iki kardeşin cenazesi bugün Çelen Ailesi'ne teslim edildi. İki kardeş için Buca Yıkıkkemer Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Çelen Ailesi ve yakınları katıldı. Anne Arife Çelen ile baba Ferhat Çelen gözyaşlarına hakim olamadı. Talihsiz çocuklar için ikindide ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Daha sonra Helin ve Emir kardeşler Sarnıç Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. (dha)