GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Aralık 2016 Perşembe 09:47

Yangın faciası kurbanlarına veda: En acı konvoy!

Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden 12 kişi, bugün son yolculuklarına uğurlanıyor. Gözaltındaki yurt müdürü Cumali Genç'in, kızının cenaze törenine özel izinle katıldığı öğrenildi.

Adana'daki Asri Mezarlık morgundan sabah saatlerinde alınan cenazeler, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla konvoy halinde defnedilecekleri Aladağ ilçesinin kırsal kesimindeki mahalleleri Köprücük, Kışlak ve Karahan'a uğurlandı.

Köprücek'e götürülen 6 cenazeyi taşıyan araçlar arazi şartları nedeniyle güçlükle yol aldı.

Konvoydaki bazı araçlar dik ve çamurlu yolda ilerleyemedi, bazı vatandaşlar ise yürüyerek ulaşmaya çalıştı.

Cenaze araçları, polis, asker ve vatandaşların yardımıyla Köprücek'e ulaştı.

TÖRENE KATILAN AB BAKANI ÖMER ÇELİK GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Tören sırasında ailelerin ağıtları yükseldi. Cenaze törenine katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik gözyaşlarını tutamadı.



Çelik, defin sırasında kargaşa yaşanmaması için aileleri uyardı.

Yangında hayatını kaybeden Nurgül Pertlek, Sümeyye Yetim, Bahtınur Baş, Sevim Köylü, Zeliha Avcı ve Tuğba Aydoğdu yan yana toprağa verildi.

Yangın kurbanlarından Sema Nur Aydoğdu (14), İlknur Maden (13) ve Cennet Karataş (11) için Kışlak Mahallesi'nde; Gamze Bagır için de Karahan Mahallesi'nde tören yapıldı. Törenlerde gözyaşları sel oldu.

"GELİN OLACAKTINIZ" DİYE AĞIT YAKTILAR
Öğrencilerden Sema Nur Aydoğdu, İlknur Maden ve Cennet Karataş'ın cenazeleri, coğrafi koşullar nedeniyle zorlu yolculuğun ardından kent merkezine yaklaşık 120 kilometre mesafedeki Kışlak Mahallesi'ne getirildi.

Cenazeler, çocukların evlerinin önüne götürülerek helallik alındı. Bu sırada çocukların ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Çocukların akrabası kadınlardan bazıları, "Gelin olacaktınız" diye ağıt yaktı.

''BEN ABLAMI BİR DAHA GÖREMEYECEK MİYİM?"
Bazı anneler, "Bu mu benim çocuğum?" diyerek tabutlarda çocuklarının ismini aradı. Hayatını kaybeden bazı öğrencilerin kardeşleri de tabutlara sarılıp "Ben ablamı bir daha göremeyecek miyim?" diye ağladı. Aile yakınları, dakikalarca tabutlara sarılıp gözyaşı döktü.

Yurt yangınında yaşamını yitiren 6 yaşındaki Sare Betül Genç, Tarsus Şehir Mezarlığı'nda dedesinin mezarının yanına defnedildi.

GÖZALTINDAKİ BABA KIZININ CENAZESİNE ÖZEL İZİNLE KATILDI
Sare, yurt müdürü olan babası Cumali Genç'i ziyaret için annesiyle Aladağ'a gitmiş, annesinin yaralı kurtulduğu yangında hayatını kaybetmişti.

Olay sonrası gözaltına alınan baba Genç, özel izinle cenazeye katıldı. Sare'nin kendisinden bir yaş büyük ağabeyi de törendeydi.

Yangında yaşamını yitiren 20 yaşındaki yurt görevlisi Fatma Canatan da Çamlıyayla ilçesinde son yolculuğa uğurlandı.

Aladağ ilçesindeki özel yurtta iki gün önce çıkan yangında 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

Cenazelerin 5. sınıf öğrencileri Cennet Karataş (10), Tuğba Aydoğdu (10) ve Bahtınur Baş (10), 6. sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek (11), 7. sınıf öğrencileri Gamze Bagır (12), İlknur Maden (12) ve Sümeyye Yetim (12), 8. sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu (13), Sevim Köylü (13) ve Zeliha Avcı (13) ile görevli Fatma Canatan (20) ile bir yurt yetkilisinin çocuğu Sare Betül Genç'e (6) ait olduğu tespit edilmişti.