GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Şubat 2021 Çarşamba 10:01

YKS başvuruları yarın başlıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları yarın başlıyor, 2 Mart’a kadar sürecek. Adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden işlemlerini yapabilecek.

Milyonlarca adayın hazırlandığı “Yükseköğretim Kurumları Sınavı” başvuruları başlıyor. Başvurular 4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında alınacak.

ÖSYM’nin adaylara kolaylık sağlamak için getirdiği bazı yenilikler var. Adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden kayıt ve başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Adaylar, ÖSYM AİS mobil uygulamasından veya internet sitesinden (ais.osym.gov.tr) Aday İşlemleri Sistemi’ne giriş yapabilecek.

Başvurularda HES kodu istenecek

TRT Haber'den Naz İrem Üstündağ'ın haberine göre; yeni kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, sitede yer alan “e-Devlet ile Kayıt Ol” seçeneğine tıklayacak. e-Devlet şifresi ile kayıt olan adaylar, sistemdeki tüm işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilecek.

e-Devlet kayıtları için adayların PTT şubelerinden şifrelerini temin etmeleri gerekiyor. Sisteme kaydolduktan sonra, “Yeni Başvuru Yap” seçeneğiyle başvuru işlemlerini başlatabilecek.

Adaylar, ayrıca sistemdeki fotoğrafı değiştirmek için başvuru merkezlerine gitmek zorunda kalmayacak. Adayın kimlik kartındaki fotoğrafı ile başka herhangi bir işlem gerekmeksizin otomatik olarak güncellenebilecek.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında başvurularda HES kodu istenecek.