GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
30 Kasım 2022 Çarşamba 15:50

Vestel'de sendikalı işçi dönemi!

Zorlu Holding’e ait Vestel’in Manisa beyaz eşya fabrikasında çoğunluğu sağlayan Türk Metal Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurarak yetki belgesini aldı.

EGEDESONSÖZTürk İş’e bağlı Türk Metal Sendikası, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nden kurulu bulunan Zorlu Holding’e ait Vestel için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kapısını çaldı.

Edinilen bilgilere göre Vestel’in beyaz eşya fabrikasında çoğunluğu sağlayarak bakanlıktan yetki belgesi talep etti. 11 bin civarında işçinin çalıştığı bölümde işçilerin yarıdan fazlası Türk Metal’e üye oldu.

Bakanlık ise fabrikada toplu sözleşme imzalanmak için gerekli şartların sağlandığını duyurdu. Yakında ilk toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlanması bekleniyor. Bakanlıktan alınan yetki belgesi işçilere atılan kısa mesajla duyuruldu.

ELEKTRONİK FABRİKASINDA DA SÜRÜYOR
Öte yandan Vestel’in elektronik eşya üretiminin yapıldığı fabrikada da örgütlenme çalışmaları sürüyor. Sendika bu bölümde de yüzde elli çoğunluğu sağladıktan sonra bakanlığa yetki için başvuracak. 

SENDİKA ÜYELERİ İŞTEN ÇIKARILMIŞTI
Zorlu Holding 1994 yılında Vestel'i satın almıştı. Kamuoyunda sendikal faaliyetlere olumsuz yaklaşımları ile bilinen Vestel yönetiminin yakın zamanda Türk Metal'e üye olduğu gerekçesiyle çok sayıdan işçinin işten attığı basına yansımıştı.