GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ocak 2022 Pazartesi 12:44

Veliler, okulu bastı… Taciz skandalı!

Karabağlar Ülkü Ortaokulu’nda iki öğrenciye tacizde bulunduğu tespit edilen kantin görevlisi tutuklandı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde bir okulda bu kez taciz skandalı yaşandı. Ülkü Ortaokulu’nda kantin görevlisi T.D.’nin, geçen cuma  iki kız öğrenciye tacizde bulunduğu, öğrencilerin durumu bildirmesiyle ortaya çıktı. Kantin görevlisi T.D. tutuklandı.

VELİLERİN BASKINI ÜZERİNE OKULA POLİS EKİPLERİ GELDİ
Taciz olayından sonra dün yüzlerce veli, okulu bastı, protesto gösterisinde bulundu. 8. Sınıf öğrencisi çocukların tacize uğradıklarını öğretmenlerine bildirmesinin ardından okul müdürünün, okul polisine durumu aktardığı, gerekli soruşturmanın yapılmasından sonra tacizci kantin görevlisinin tutuklandığı öğrenildi. Okul önünde toplanan veliler, tacizin okul yönetimi ve bazı öğretmenler tarafından bilinmesine rağmen üzerinin örtülmeye çalışıldığını öne sürdü. Velilerin isyanı üzerine okula çok sayıda polis ekibi geldi. Tacizcinin tutuklandığı haberine rağmen isyanları büyüyen velileri polis, güçlükle sakinleştirdi. Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut’un, olay üzerine okula gidip incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

'KANTİNCİ KAÇTI'
Taciz edildiğini öne süren öğrencilerden Ö.M. (13), "Kantinci beni ve birden fazla kişiyi taciz etti. İlk olarak müdüre söyledik. Müdür de olayı örtbas etmeye çalıştı. Taciz edildiğini söyleyen iki arkadaşımızı izolasyon odasına kilitlediler. Olay, birden fazla kişi şikayette bulununca ortaya çıktı. Duyulunca kantinci kaçtı. Beni de hem fiziksel hem de sözlü olarak taciz etti" dedi.

'ELİNİ KIZIMIN OMZUNDAN İÇERİYE SOKMUŞ'
Ö.M.'nin velisi Yasemin M. de şunları söyledi:

"13 yaşındaki kızımın psikolojisi bozuldu. Ortaya çıkaracakları yerde, tacizi örtbas etmişler. Müdür, çocukların yanlış anladığını söylüyor. Kızıma neden daha önce bana söylemediğini sorunca, 'müdür ve rehber öğretmen aratmadı' dedi. Sonrasında müdür beni küçük bir olay olduğunu söyleyip, okula çağırdı. Gittiğimde kantincinin elinin çocuklara dokunduğunu, çocukların da bunu taciz sandığını söyledi. Elini kızımın omzundan içeriye sokmuş. Hem müdürden hem de bir öğretmeninden şikayetçi oldum."

'MÜDÜR BİNADAN ÇIKMIYOR'
Velilerden Melike D. ise "Kantinci çocukları taciz ediyormuş. Çocuklar istediğini yapmayınca da küfür edip, darp ediyormuş. Olay, geçen cuma günü olmuş. Patlak verince müdürle görüşmek için geldik ama binadan çıkmıyor. Okuldaki bir öğretmenleri de çocukları suçlamış. Benim çocuğum direkt olarak taciz edilmemiş ama taciz edilen arkadaşları var" diye konuştu. (Haber Merkezi/DHA)