GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Şubat 2018 Pazartesi 17:43

Vekil Bayır’dan ‘CHP bitmiştir’ yorumuna cevap: Sizin gibi…

Kent siyasileri arasında sosyal medyayı en aktif ve etkili biçimde kullanan CHP İzmir Milletvekili Bayır bir vatandaşın kurultayı kast ederek yaptığı, ‘CHP bitmiştir’ yorumuna, “Sizin gibi düşünmüyorum, listeyi inceleyin” cevabını verdi.  

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 36’ncı Olağan Kurultay geride kaldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu rakibi Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi sandıkta mağlup etti.

Fakat kurultayda gözler sadece genel başkanlık seçiminde değildi. Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve Bilim Yönetim Kültür Platformu (BYKP) seçimlerinin sonuçları da tüm heyecanla beklendi.

Süreçte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam ve açık destek içinde olan İzmir’den partinin üst kurullarında kimlerin ve kaç kişinin yer alacağı merak konusu olmuştu. PM’ye 4, YDK’ya 2 isim girmiş olması İzmir’de bazı partililer tarafından tepkiyle karşılandı. Çok sayıda partili ‘İzmir daha fazla isimle temsil edilmeliydi’ noktasında görüş birliği oluşturmuş durumda. 

SİZİN GİBİ DÜŞÜNMÜYORUM, LİSTEYİ İNCELEYİN
PM’ye aday olan fakat CHP Lideri’nin anahtar listesinde yer almayan ve seçilemeyen İzmir Milletvekili Tacettin Bayır sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

Sosyal medyayı en aktif kullanan vekiller arasında bulunan Bayır, “36.Kurultayımıza katılan oy kullanan, aday olan tüm partililerimize, demokrasimize ve partimize verdikleri katkıdan dolayı teşekkür eder, seçilen tüm arkadaşlarımızın, partimizin 2019 da ki zorlu sürece taşıması inancımla başarılar diliyorum” dedi. Bayır’ın bu açıklamalarının altına bir kullanıcı, “Sayın vekilim CHP bitmiştir” yorumunu yazdı.

Bayır bunun üzerine kurultayda oluşan tabloyu ve seçilen kadroyu savunarak, “Sizin gibi düşünmüyorum, listeyi inceleyin. 36.Kurultayımıza katılan oy kullanan, aday olan tüm partilileri me, demokrasimize ve partimize verdikleri katkıdan dolayı teşekkür eder, seçilen tüm arkadaşlarımızın, partimizin 2019’daki zorlu sürece taşıması inancımla başarılar diliyorum” cevabını verdi.