GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Eylül 2024 Salı 14:15

Vegan Hatice'nin değişimi: Aldığı eğitimle peynir yapıyor

59 yaşındaki vegan Hatice Alsaç, Vefahane Yaşam Merkezi'nde öğrendiği tariflerle vegan yoğurt ve peynir yapıyor. Hayatının değiştiğini söylüyor.

Hatice Alsaç, doğduğundan beri hayvansal ürünlerden uzak durmuş. 7 yaşında vegan olduğunu öğrenmiş ve bu yaşına kadar sadece yeşillik ve baklagillerle beslenmişti. Vefahane Yaşam Merkezi'ne geldikten sonra vegan alternatifleri öğrenmiş ve beslenme tarzını genişletmiş.

Eşinin et sevgisi
Alsaç, eşinin et yemeyi çok sevdiğini ancak kendisinin etin kokusuna bile katlanamadığını belirtiyor. Yemek pişirirken eldiven kullanıp, temizlikte çamaşır suyu kullanıyor.

Vefahane Yaşam Merkezi'nin katkısı
Vefahane Yaşam Merkezi, Alsaç’a vegan beslenmeye uygun peynir, badem sütü ve pirinç yoğurdu yapmayı öğretmiş. Merkezde, yaşlılara kapsamlı diyetisyenlik hizmeti sunuluyor.

Belediyeden destek
Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, yaşlıların sağlığına önem verdiklerini ve Vefahane Yaşam Merkezi'nde 60 yaş üstü vatandaşlara 17 branşta hizmet verdiklerini vurguladı. Tesise gelenleri servis araçlarıyla evlerinden alıp geri götürdüklerini belirtti. (DHA)