GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Mart 2016 Salı 16:47

Ve tartışmalı plan askıda: Çınarlı’ya protokol cami

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tartışmalara neden olan Çınarlı’daki protokol camisinin alanını ilgilendiren planı onaylayarak askıya çıkarttı. Bakanlık, yeşil alan ve cami alanının sınırlarını kentsel dönüşüm kanununa dayanarak onayladı.
EGEDESONSÖZ - İzmir’in protokol camii alanı olarak belirlendikten sonra yapılan düzenlemeler nedeniyle tartışmalara neden olan Konak Çınarlı’daki eski özel idare binasının bulunduğu alan ile ilgili karar çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mülkiyeti hazineye ait Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis işlemleri gerçekleştirilmiş olan 1507 ada 102 parsel ile 8668 ada 1 parsele ilişkin “Cami Alanı” ve “Yeşil Alan” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifini değerlendirdi. Bakanlık, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 9. maddesi,  6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 (ç) maddesi gereği planı yetkisini kullanarak onayladı. Yeni plan 20 Nisan 2016 tarihine kadar askıda kalacak. İsteyen kurum ve kuruluşlar inceledikten sonra itiraz edebilecek ya da dava açabilecek.