GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Mart 2016 Perşembe 13:21

Ve et entegre tesisi sahibini buldu: Kaybeden İTO ve İTB, kazanan…

Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi’nin kiralanması için İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsası’nın yüzde 50 ortaklıkla kurduğu firma, tesisin ihalesini kaybetti. İhaleyi İzmir merkezli Par İnşaat 1 milyon 110 bin TL’lik teklifle kazandı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük hissedarı olduğu dönemde Tansaş tarafından yapılan Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi, için teklif çıkmayan ilk ihalenin ardından İzmir Defterdarlığı tarafından gerçekleştirilen ikinci ihale sonuçlandı.

Büyükşehir Belediyesi ile 15 yıllık tahsis sözleşmesi 2013 yılında sona erene dek kentin tek et entegre tesisi olarak hizmet veren işletme Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün Tansaş hisseleri satışı nedeniyle geri almasıyla uzun süre tartışmalara neden olmuştu.

Sürecin ardından 3 yıl boyunca kaderine terk edilen tesis, İzmir Defterdarlığı tarafından geçtiğimiz ay kiralanmak üzere çıkarıldığı ihalede talip bulamayınca İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsası harekete geçmişti. Ortak şirket kurularak ihaleye girme kararı alınmıştı.

ÇİFTE TEKLİF 
Hafta başında İTO ve İTB ortaklığıyla 2 milyon 500’er TL’lik payla kurulumu tamamlanan ‘İzmir Mezbaha Entegre Et Sanayi Ve Ticaret A.Ş.’  bugün gerçekleşen ihaleye katıldı.

İhalede İTB'yi Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arman, İTO'yu ise Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Güleç temsil ederken Par İnşaat adına ise Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haskoloğlu teklif verdi.

İhalede 740 bin TL’lik yıllık kira ile başlayan açık arttırmayı İzmir merkezli Par İnşaat 1 milyon 110 bin TL teklif vererek zafere uzandı.

İMZA 1 AY İÇİNDE
Par İnşaat ile yapılan ön sözleşme onaylanması için Maliye Bakanlığı'na gönderilecek. Bakanlığın yaklaşık 1 ay içinde sözleşmeyi onaylamasının ardından Par İnşaat ile nihai sözleşme imzalanacak. Nihai sözleşmenin ardından 1 yıllık süre verilerek bu sürede tesislerin işler hale gelmesi için gerekli imar revizyonları, makine ve ekipman yenilenmesi yapılacak.