GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Ağustos 2016 Pazartesi 12:32

Ve Ege Üniversitesi’nde Hoşcoşkun dönemi başladı

Rektörlük seçimlerinde 232 oy alarak 4'üncü olan Prof.Dr. Cüneyt Hoşcoşkun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla getirildiği rektörlük görevine düzenlenen devir teslim töreniyle başladı. Hoşcoşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederken, törene gecikmesine Eski Rektör Yılmaz’dan tepki geldi.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada aralarında İzmir'den Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerinin de bulunduğu 8 üniversitenin yeni rektörleri geçtiğimiz günlerde belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Ege Üniversitesi'nde (EÜ) Prof.Dr. Candeğer Yılmaz'ın aday olamaması nedeniyle boşalan koltuğa rektörlük seçimlerinde 232 oyla 4'üncü sırada olan Prof.Dr. Cüneyt Hoşcoşkun getirildi.

Hoşcoşkun düzenlenen devir teslim töreninde görevi Yılmaz'dan aldı.

DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR

Ege Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu'nda yapılan devir teslim törenine, üniversite senato üyeleri ve akademisyenler katıldı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşuyla başlayan törende ilk konuşmayı eski rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz yaptı. Ege Üniversitesi'nin 12. rektörü olarak 8 yıl boyunca onurla gururla çalıştığını söyleyen Yılmaz, tamamladıkları ve devam etmekte olan projelerinden de bahsetti. Yılmaz, "Devlette devamlılık esastır. Hergün yeni bir şeyle başlar, her başlangıcın bir sonu vardır. Bu bir süreç, bu bir bayrak yarışı. Ben bayrak yarışını, öğrencim, asistanım, meslektaşım olan genç bir arkadaşıma devrediyorum. Ben de bu veda töreni ile beraber emekli oluyorum. 50 yıldır Ege üniversitesindeyim. Beni ben yapan Ege üniversitesidir. Ege üniversiteli olmak bir ayrıcalıktır" dedi.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR...

Yeni Rektör Hoşcoşkun, "Benim seçilmem için her aşamada yardım eden çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Aileme kardeşlerime, yıllardan beri birlikte olduğumuz Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza meclis başkanıma teşekkür ederim. Önceki dönem rektörlerimize, senatomuza, dekanlarımıza çok teşekkür ederim. Burada neler yapacağım şeklinde konuşma yapıp vakit almak istemiyorum. Bu seromonik bir devir teslim törenidir. Çok teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı. Daha sonra Rektör Hoşcoşkun, eski rektör Yılmaz'a 8 yıllık çalışmaları için çiçek ve plaket takdim etti. Program Hoşcoşkun'un cübbe giyme töreni ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

YILMAZ’DAN ‘GEÇ KALMA’ TEPKİSİ!

Saat 13:30'da gerçekleşecek olan devir teslim törenini 10:00'a aldıran Hoşcoşkun'un törene geç kalması eski rektör Yılmaz'a sitem ettirdi. Yılmaz senato üyelerinin yanına giderek, "Biz bu töreni bugün 13.30'da yapacaktık. Yeni rektör olan arkadaşımız basına saat 10.00 şeklinde açıklama yaptığı için programı erkene aldık. Ancak şu an kendisini beklemekteyiz. Benim senatoya saygım sonsuz, bugüne kadar sizi hiç bekletmedim" dedi.