GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Kasım 2016 Salı 16:48

Ve Bayraklı’da cemevine ait tesisi tamamen yıkıldı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Yamanlar’da yıllardır faaliyette bulunan cemevine ait düğün ve sosyal tesisleri yıktı.

EGEDESONSÖZ  - Bayraklı’da krize neden olan ve CHP Genel Merkezi’ne kadar taşınan Cemevi’ne ait sosyal tesisler ve düğün salonunun yıkımı sabah erken saatlerde gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka Alevi Kültür Dernekleri’ne bağlı Yamanlar Cemevi’nin dernek seçimine müdahale etmiş, şu anda başkan olan Mehmet Bozkurt’un karşısına Abidin Yücesoy’u çıkartmıştı.

Karabağ’ın adayının seçimi kaybetmesinden sonra belediye ilk olarak cemevine gelir getiren, ihtiyaçların karşılayan Can Dost isimli düğün salonuna önce 110 bin TL ceza keserken ardından yıkım kararı aldı. Başkan Karabağ, kararını “yeşil alana yapılmış bir yer” diyerek savunurken uygulamaya binlerce kişi karşı çıktı. Yapılan eylemlerin ve açıklamaların ardından konu genel merkeze iletildi.

Geçtiğimiz aylarda İzmir’e gelen CHP PM Üyesi Ali Öztunç, Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılıp yetkililerden bilgi aldı. Yıkım kararı geçici bir süreliğine ertelenirken Başkan Karabağ’ın talimatıyla iş makineleri cemevinin kapısına dayanmıştı.

TOMALI GAZLI YIKIM
İlk yıkım kararında bölge halkı tesisin önünde toplanırken, alana iş makineleriyle birlikte çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve TOMA getirilmiş,  vatandaşların tepkisi sürünce iki TOMA'dan atılan tazyikli su ve biber gazıyla müdahale gerçekleşmişti.  Güvenlik güçlerine grup da karşılık verince yaşanan arbede sırasında 6 zabıta yaralanmıştı.

Olayın ardından yıkım ekipleri geri çekilirken, bölge halkı el birliği ile gerçekleşecek düğün için onarma çalışmalarına başlayarak alanı aktif hale getirmişti.

SABAH ERKEN SAATLERDE YIKIM
Sürecin ardından yıkım ekipleri bir kez daha sabah erken saatlerde düğün salonunu yıkmak için düğmeye bastı.

Yıkım araçlarını çok sayıda zabıta ve çevik kuvvet ekibi ile gönderen belediye yönetimi, mahalle halkının tepki vermesine imkan bırakmadan yıkıma başladı. Salon tamamen yıkılırken, salonun içindeki malzemelerin çıkarılmasına da izin verilmedi. İçeride masa, sandalye, klima, projeksiyon gibi binlerce liralık malzeme de yıkımla beraber kullanılamaz hale geldi.