GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Ekim 2017 Perşembe 20:12

Ve 13. kez 'merhaba' dedi... Ödemiş 'çiçek' açtı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde 13'üncüsü düzenlenen Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, çeşitli halk oyunları grublarının gösterileri ve mankenlerin yapraklı kıyafetlerle sunduğu defile ile açıldı.

Ödemiş'in Zafer Mahallesi'nde düzenlenen 13'üncü Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, yaklaşık 150 firmanın katılımıyla açıldı. Açılışa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Bayındır Kaymakamı Mehmet Öztürk, Beydağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Ödemiş Belediye Başkanı Ak Partili Mahmut Badem, Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve ilçedeki çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Özel Minik Kalpler Anaokulu öğrencilerinin oyun grubu gösterilerini sundu.

30 BİN KİŞİ GEÇİNİYOR
Üç gün boyunca açık kalacak serginin açılışında konuşan Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (SÜSBİR) Başkanı Muammer Ardıcak, ilçenin süs bitkileri açışından önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemizin sahip olduğu avantajları değerlendirerek, diğer ülkelerin pazarlarına ürün temin edebilme ve süs bitkileri pazarında önemli bir yer edinebilme şansı bir hayli yüksektir. Türkiye'nin ihtiyacı olan süs bitkilerinin yüzde 60'ı Ödemiş İlçesi ve Küçük Menderes Havzası'ndan karşılanmaktadır. Yaklaşık 50 bin dekarlık alanda Ödemiş ve çevresinde süs bitkileri üretimi, dış mekan çalı grubu üretimi, yapraklı ve ibreli ağaçlar, yer örtücü mevsimlik meyve fidanı üretimi yapılmaktadır. Resmi ve resmi olmayan toplamda bin 500 aile işletmesi bulunuyor. Yaklaşık 30 bin kişi süs bitkilerinden elde edilen kazançla geçimini sağlıyor. Süs bitkileri üreticileri olarak ülkemizi yeşillendirmek adına üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, süs bitkisi üreticilerine ellerinden gelen desteği verdiklerini söyleyerek, "Bu kent tarım ve hayvancılık kenti. Bu işi yapan insanlarımıza biz yerel yönetim olarak her türlü desteği vereceğiz. Sektörün problemleriyle ilgili raporumuzu ilerideki günlerde Bakanlığına arz edeceğiz. İnşallah seneye bu fuarı yapacağımız üstü örtülü bir mekan bulmuş olacağız" diye konuştu.

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ise konuşmasında sektörün en önemli sıkıntılarından bir tanesinin kaliteyi arttırmak, kaliteli ürün üretmek ve bu ürünü ihraç edebilmek olduğunu dile getirdi.

DAĞ: ÜRETİMDE ÖNEMLİ ARTIŞ VAR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden olduğunu, ülke ekonomisine büyük katkıda bulunduğunu belirterek, "5 yılda tam yüzde 50'lik hem hayvan üretiminde hem de süt üretiminde ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. Süs bitkileri üretiminde de son yıllarda ciddi bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Ödemiş'te de Bayındır'da da önemli ölçüde artış var. 2015 yılında 55 milyon 635 bin süs bitkisi varken bugün 55 milyon 860 bin var. Üretimde hem hane hem ilçe hem il hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz." dedi. 

İZMİR İLLER BANKASINDAN DESTEK ALAN 2'NCİ İL
Hamza Dağ, AK Parti iktidarının Türkiye'nin 81 iline hizmet götürdüğünü hiçbirinde ayrım yapmadığını belirtti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin zaman zaman 'hükümetin kendilerine destek vermediği' yönünde açıklamalarının olduğunu ancak bunun gerçeği yansıtmadığını ifade eden Dağ, şöyle konuştu: 

"İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 büyükşehir belediyesi içinde İller Bankasından destek alan ikinci ildir. Birinci Kocaeli, ikinci İzmir Büyükşehir Belediyesi yıllık bazda kişi başına 656 lira destek alır. 30 büyükşehirin ortalaması ise 465 lira. Bakın rakamlarla söylüyoruz. 656 lirayı siz İzmir'in nüfusu ile çarpın ve görün İzmir'in İller Bankasından aldığı desteği. Onun için birilerinin bahane üretmek suretiyle bu şeyleri söylemesi doğru değil. Hiçbir bahane başarının yerini tutmaz."

Dağ, ilçedeki temasları kapsamında imam hatip liselerinin kuruluşunun 104'üncü yılı nedeniyle Ödemiş Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen etkinliğe de katıldı. (DHA, AA)