GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Mayıs 2023 Salı 17:26

Vatandaşlar eylemler yapmıştı... Atakent Lisesi için net karar!

İzmir’de yıkım kararı alınması ile birlikte tartışmalara neden olan ve birçok iddianın ortaya atıldığı Atakent Anadolu Lisesi için kritik bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz yıl yıkım kararı alınan lise için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yerinde okulu yeniden yapmak için ihaleye çıkma kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de yıkılacağı duyurulan ve kentte yoğun tartışmalara neden olan Atakent Anadolu Lisesi için kritik bir karar alındı.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yıkılacağı duyurulan ancak 2022-2023 öğretim yılında  300’e yakın yeni öğrencinin kayıt olduğu öğrenilen okul için başta veliler ve öğrenciler olmak üzere birçok kesimden tepki gelmişti.

Atakent Anadolu Lisesi’ne kayıt olan öğrenciler yeni eğitim ve öğretim yılında Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde eğitim görecek. Mevcut Süleyman Demirel Lisesi öğrencileri sabahçı, Atakent Anadolu Lisesi öğrencileri ise öğlenci biçimde okula gideceği belirtilmişti.

YAPIM İHALESİNE ÇIKILIYOR
Yaşanan süreçte İzmir Valiliği tarafından yıkım ihalesi yapılan ve yıkımı tamamlanan Atakent Anadolu Lisesi için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeniden yapım ihalesine çıkma kararı aldı.

Eski yerinde yeniden yapılacak olan inşaat çalışmaları toplam 7 bin 486,47 metre inşaat alanını kapsarken, B+Z+3 kat olarak  yapılacak yapıda toplam 32 derslik yer alması planlanıyor. 22 Mayıs tarihinde gerçekleştirilmesi beklenen ihale saat 11:00'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleştirilecek.

Okul alanının 11 bin 228 metrekare olduğu süreçte inşaat alanı dışında kalacak bölümün ise nasıl değerlendirileceği netlik kazanmadı.

HANGİ TARTIŞMALAR YAŞANMIŞTI?

VELİLER ‘CENGİZ HOLDİNG’ İDDİASINI ORTAYA ATMIŞTI
Yaşanan süreçte okulun yıkılacağını belirten veliler flaş bir iddiaya imza atarken, “3500 Metrekare alana okul yapılıp  10 bin metrekare arsa Cengiz İnşaat’a peşkeş mi çekilecek? Okulun yanında bulunan inşaat malzeme firmasının okul arsası ile ilgisi nedir?  Cengiz İnşaat ile bir ilişkisi, akrabalıkları var mıdır?” ifadelerini kullanmıştı.

TUGAY ‘ERİŞEMİYORUZ’ DEMİŞTİ
Okulun yıkım nedenine ulaşamadıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, raporları talep ederken “300 çocuğun kaydını yaptılar bu yıl. 4 yıl içinde inşaatı bitmeyecek. Biz bunu Cumhuriyet İlkokulu’ndan, yaklaşık 1 yıl önce ruhsatı verdiğimiz halde çivi çakılmayan Gazi Lisesi’nden biliyoruz. Biz bunları yaşadık. Biz çok basit bir şey istiyoruz. Bunun bir testi ve bu testin raporu yok mu? Biz bunu görmek istiyoruz. Devlet sırrı mı bu rapor” dedi.