GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ocak 2023 Cuma 19:18

Vatandaş istedi, değişti... Karşıyaka-Cumhuriyet Planları'nda revizyon!

Karşıyaka Belediye Meclisi’nde asfalt metrekare fiyatlarında artış yapılırken Cumhuriyet Mahalesi Planları ile ilgili vatandaşların yaptığı itirazlar kabul edildi. Düzenlemeye göre giriş holleri, kat holleri ve asansör önü sahanlıkları da emsale dahil edilecek.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi Ocak ayı olağan meclisi ikinci birleşimi Başkan Cemil Tugay yönetiminde gerçekleştirildi.

Toplantıda, gündem maddeleri ve komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü.  Ocak ayı ikinci meclisinde artan maliyetler nedeniyle asfalt fiyatları 1250 TL olarak güncellendi.

İlçede tartışma yaratan Cumhuriyet Mahallesi planları ilgili değişiklikte meclis oybirliği ile geçti. Düzenlemeye göre giriş holleri, kat holleri ve asansör önü sahanlıkları da emsale dahil edilecek.

YEREL ÜRETİCİ PAZARA DAVET
Karşıyaka Futbol takımının efsane oyuncularından Erol Özışıkçılar’ın ismi parka verilmesi önergesi de kültür ve turizm, gençlik ve spor komisyonuna havale edildi.

Toplantının Dilek ve Temenniler kısmında konuşan Cemil Tugay, ölüm yıl dönümü dolayısıyla eski belediye başkanlarından Ahmet Kemal Baysak’ı anarak sözlerine başladı.

Tugay ayrıca, kompost eğitimleri ile ilgili meclis üyelerine ilgi çağrısında bulundu.Tugay, “Yerelde üretilmiş ürünlerin sergileneceği ayda bir kurulacak yerel pazarın kurulması ve sürmesini temenni ediyoruz. Bostanlı’da gerçekleştirilecek pazara herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.