GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Haziran 2023 Perşembe 17:50

Vatandaş Başkan Soyer’i davul zurna eşliğinde yüzmeye davet etti... Fikre bayıldım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 140 milyon TL harcayarak tamamladığı Çeşme Ovacık kanalizasyon şebekesi projesi vatandaşı sevindirdi. Çeşmelilerin “davul zurna eşliğinde” kutlama teklifine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Davul, zurna eşliğinde yüzme fikrine de bayıldım. Mutlaka gideceğim” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU Genel Müdürlüğü turizm merkezi Çeşme’nin Ovacık bölgesinde denize deşarj edilen ve yıllardır vatandaşların şikayet ettiği kanalizasyon atıklarını arıtma tesisine bağladı.  Belediyenin 140 milyon TL kaynak harcayarak çalışmalarını tamamladığı yeni proje yaz sezonuna yetiştirildi.  Ovacık’ta bulunan birçok site ve yerleşim yerinin atıkları denize dökülmeden Alaçatı Arıtma Tesisi’ne taşındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımın ardından görüşlerine başvurduğu vatandaşlar hizmet nedeniyle teşekkür etti. 

Bir vatandaş, “Kıyı bandı leş gibi oluyordu. Buraya atıkların atılmadığını öğrendik, o gün bizim bayram günümüz oldu.  Şimdi denize bakıyorum. Deniz gülüyor, bizde gülüyoruz. 20 senedir bu Çeşme’nin atıklarını maalesef hiçbir işleme tabi tutulmadan Ovacık’ta denize boşaltılıyordu. Tunç Soyer  kesinlikle böyle bir şeyin bu zamanda olmaması gerektiğini olamayacağını bu işi ortaya çıkaracağından bahsetti. İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Bey (Köseoğlu)  projeler ile geldi ve şunu anlattı bize; ‘Deniz tertemiz olacak’… Bizim yüzde 80’imiz buna temkinli baktı. Olamaz böyle bir şey diye düşündük. İşe başladılar, biz ancak o zaman bu işin olabileceğine inandık. Bir arkadaş var ‘davul zurna getireceğim’ diyor. Onu, Tunç Soyer Bey’den müsaade alacağız, getireceğiz yani davet ediyorum. Evet, onları burada görmek istiyoruz, buna sebep olanları yani” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın davullu zurnalı kutlama teklifine yanıt veren Başkan Tunç Soyer de şunları söyledi:

“Ovacıklı hemşerilerimiz denizin temizleneceğine pek inanmıyordu. 2014 yılından beri arıtılmadan denize akan atık suyu, Alaçatı Atık Su Arıtma Tesisi’ne taşıdık. Artık deniz akvaryum gibi, pırıl pırıl. Unutmadan, davul, zurna eşliğinde yüzme fikrine de bayıldım. Mutlaka gideceğim”