GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Mart 2022 Perşembe 12:57

Vasiyetname ortaya çıktı... Vekamp için kritik gelişme!

İzmir'de satışı tartışmalara neden olan Vekamp 28 Mart tarihinde satışa çıkıyor.

Çeşme Paşalimanı'nda "Vekamp" olarak bilinen 21 adet taşınmaz, Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı tarafından ihale yoluyla 28 Mart 2022 tarihinde satışa çıkarılacak.

Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı avukatları Şerife Özcan Tekeli ve Hüseyin Tekeli Merhum Halis Temel'in kurucusu olduğu Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı'nın, vakıf senedini sağlığında oluşturarak bir de vasiyetname hazırladığını söyledi. 

Avukat Hüseyin Tekeli, Halis Temel'in 1997 yılında hazırlanan vasiyetname ile vakfa ait resmi senede göre Çeşme, Ilıca ve Reisdere mahallelerindeki 21 adet taşınmazın satılmasını, satışından elde edilecek bedelin yüzde 85'inin vakıf ana sermayesine eklenmesini istediğini belirtti. 

Tekeli “Bu ana sermayenin getirisi ile Türk Kızılay Derneği, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Erzincan Belediyesi, Çeşme Belediyesi, İzmir’de yer alan devlet üniversitelerine yardım ve destek sağlanması merhumun iradesidir. Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı bu süreçte, vasiyetname ve Vakıf senedinde belirtilen hak ve görevleri nedeniyle Halis Temel mirasçılarına karşı dava açmış, bu davada mahkeme Halis Temel'in iradesi doğrultusunda taşınmazların satışının gerçekleştirilerek satış bedelinin yüzde 85'inin Vakfa, yüzde 15'inin yasal mirasçılara ödenmesine, bu suretle Vakfın amaçlarının gerçekleştirilmesine karar vermiş ve taşınmazların satış yetkisini Vakfa vermiştir" dedi. 

Bu kararın yargıdaki tüm aşamalarının tamamlanarak kesinleştiğine dikkat çeken Avukat Tekeli, "Türk yargısı tarafından merhum Halis Temel'in son arzusunun gerçekleştirilmesi yönünde verilen bu kesin karar gereğince, Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı Yönetim Kurulu kendisine verilen görev ve yetkiyi, kamuya açık ve objektif bir ihale süreci ile yerine getirecektir" diye konuştu.