GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Temmuz 2021 Cumartesi 15:19

Valilikten dikkat çeken JES kararı: 85 milyona hakkını devredecek!

Aydın Valiliği’ne bağlı Jeotermal şirketi Ayter Sultanhisar ve Atça bölgesinde bulunan sahalarda kaynak kullanım hakkını 85 milyon TL’ye devretme kararı aldı.

EGEDESONSÖZ/ Son dönemde yenilenebilir enerji kaynakları arasında rağmen gören jeotermal enerjiyle ilgili tartışmalar devam ederken Aydın Valiliği dikkat çeken bir karar aldı. Valilik bünyesinde olan AYTER (Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri Anonim Şirketi)  Aydın Sultanhisar-Atça Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatlı Jeotermal Sahalarında, Seracılık, Meyve-Sebze Kurutma, Balıkçılık, Sağlık Turizmi Ve Enerji Üretmek Üzere Kaynak Kullanım Hakkını kiralamak için duyuru yaptı.

Buna göre; 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu hükümleri uyarınca Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri Anonim Şirketi (AYTER A.Ş.) adına düzenlenmiş 2019-A/10 ve 2020-A/1 numaralı Jeotermal kaynak arama ruhsatlarına konu jeotermal sahalar kiralanacak. Bunun için 85 milyon TL muhammen bedel tespiti yapan şirket ihaleyi 7 Ağustos’ta gerçekleştirecek. İhale kapalı teklif almak ve sonrasında açık artırma yapmak suretiyle gerçekleştirilecek.