GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
24 Ocak 2024 Çarşamba 15:16

Valilik’ten turistik ilçede jeotermal hamlesi!

İzmir Valiliği, kentin turizm merkezi olan Çeşme’de jeotermal kaynak arama için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu.
Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Valiliği Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı’nın başvurusu ile ilgili çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurdu.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere Alaçatı Mahallesi Liman mevkiindeki ÇED alanında Jeotermal Kaynak İşletme Sahasında Araştırma/Geliştirme, Sondaj Açımı ve Sonrasında Jeotermal Kaynağının Kullanımı" projesi hayata geçirilecek. Çalışmalar kapsamında 1 adet sondaj açılacak.

Çıkarılacak kaynağın, Tek-Art İnşaat Şirketi’ne ait Zigana Hotel’in sıcak su (havuz, duş) ihtiyacı ve ısıtmasında kullanılması amaçlanıyor. Şirketle Valilik arasında kaynak kiralama sözleşmesi imzalanmış durumda. Kaynak para karşılığında otele satılacak.



İSTANBUL MERKEZLİ
İstanbul merkezli şirketin Tek-Art Holding’in inşaat, endüstri, ticaret, medya, bankacılık, turizm ve elektronik sanayi alanlarında çalışmaları var. Holdingin onursal yönetim kurulu başkanlığı görevini ise Mehmet Ali Yılmaz yapıyor.

1991 ve 1995 yılları arasında DYP saflarından Trabzon milletvekilliği yapan Yılmaz 49’uncu ve 50’nci hükümette spordan sorumlu devlet bakanlığı da yaptı.