GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Haziran 2022 Cuma 17:37

Valilik, Konak'tan talep etmişti... Emniyet Binası için kritik viraj!

Konak Belediyesi'nin hazırladığı İzmir İl Emniyet Binası için 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi mecliste kabul edildi. İmar- Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonlarından oy birliği ile gelen ilgili gündem maddesi meclis oturumunda da oy birliği ile kabul edildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ-  Konak Belediyesi Haziran Ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un gelmediği oturuma Başkan Vekili Cenap Börühan başkanlık yaptı.

Yaklaşık 20 dakika süren meclis oturumunun gündeminde ise en dikkat çekici madde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü için yapılan plan değişiklikleri oldu.

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında hasar alan ve boşaltılan İzmir Emniyet Müdürlüğü binası için yeni yer arama çalışmaları başlanmış, emniyet binası için bir çok yerin adı geçerken kentte tartışmalara neden olan konu için Valilik son noktayı koymuş ve yeni emniyet binası kompleksinin Konak'ta bulunan eski Sümerbank binasının bulunduğu alanda yapılması için çalışmalarını başlatmıştı.

VALİLİK TALEBİNE OY BİRLİĞİ
Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren İzmir Valiliği Yatırım ve Koordinasyon Başkanlığı talebi ile alan için plan çalışmalarına başlanması kararı alındı. Umurbey Mahallesi'nde yer alan 45 bin metrekarelik taşınmaz üzerine yapılacak olan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü kompleksi için TAKS: 0.60, KAKS: 2.50, Yençok: 60.00 metre yapılaşma koşullu Resmi Kurum Alanı olarak belirlenmesi önerisi İmar- Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonlarına gönderilmişti. İlgili gündem maddesi komisyonlardan oy birliği ile meclis oturumuna gönderilirken, Valiliğin talebi oy birliği ile meclis üyeleri tarafından kabul edildi. İlgili gündem maddesinin Büyükşehir Belediye Meclisi'nden de geçmesi durumunda yeni İl Emniyet Müdürlüğü için çalışmalarının başlaması bekleniyor