GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Mart 2016 Pazartesi 10:43

Vali Toprak anlattı: Pazar paniğinin perde arkası!

İzmir Valisi Mustafa Toprak hafta sonu emniyeti harekete geçiren iki araçta bomba bulunmadığını söyledi. Toprak, “Güvenlik güçlerimiz her türlü ihtimali değerlendiriyor. AVM ya da kalabalık tesislerin boşaltıldığı, canlı bomba yakalandığı iddiaları kesinlikle doğru değildir” dedi.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde yaşanan canlı bomba saldırısının ardından sosyal medya üzerinden birçok araç plakası ve canlı bombaların eylem yapacağı yerlerin isimleri dolaşırken emniyet ise tedbirlerini arttırdı.

- VALİ TOPRAK'TAN 'CANLI BOMBA' AÇIKLAMASI... 

Bir yandan Nevruz kutlamalarında güvenliği üst düzeye çıkartan emniyet diğer yandan PKK ve IŞİD/DAEŞ bağlantılı teröristlerle ilgili çalışmaları hızlandırdı.  Canlı bomba eyleminin ardından İzmir’de de AVM’lerin boşaltıldığı ve iki canlı bombanın yakalandığı iddiaları ortaya atıldı. Birçok kişi sosyal medyadan emniyetin yaptığı denetimlerin fotoğraflarını da “canlı bomba yakalanma görüntüleri” olarak kamuoyu ile paylaştı.

İzmir’de canlı bomba yakalandığı iddiaları ile ilgili Twitter hesabından “bilgiler asılsızdır” diyen Vali Mustafa Toprak ayrıntılı açıklama yaptı. Egedesonsöz’e konuşan Toprak, “Güvenlik güçlerimiz denetimleri arttırmış durumda. Olumsuz bir durumla karşılaşmamak için çalışıyorlar. Teknik olarak istihbaratın dereceleri var. Bunları sınıflandırıyor ve gerekli gördüğünüzde hassasiyetle üzerine gidiyorsunuz. Hafta sonu İzmir’de iki olay harekete neden oldu. İstihbarat raporlarına göre emniyetin üzerinde çalıştığı iki plaka denetime takıldı.  Birincisini Aydın Yolu’nda ikincisini ise Hatay-Üçyol bölgesinde emniyet görevlileri çevirdi. Bomba yüklü araç olasılığına karşı önlem alınarak bu yapıldı. İki araçta da bir şey çıkmadı. İçindeki vatandaşlarımızda da bir problem meydana gelmedi” dedi.

İNANMAYIN!
Vali Toprak, İzmir’deki birçok AVM ve alışveriş bölgesinin boşaltıldığı ve canlı bomba yakalandığı iddiaları ile ilgili de, “İzmir emniyetinin yakaladığı bir canlı bomba kesinlikle yoktur. Bu bilgiler asılsızdır. Kemalpaşa’da jandarmaya yapılan saldırı sonrası yapılan yol çevirmesinde iki kişi o zaman gözaltına alındı. Sorguları ise sürüyor. O meseleden başka şüpheli gözaltına alınan bile yok. Zaten ikisi de ayrı konular.  Sosyal medyada sürekli yanlış bilgiler yayılıyor. Vatandaşlarımız kesinlikle bunlara itibar etmesinler. Devletin yetkili makamlarından ya da emniyetten bir açıklama, duyuru gelmediği sürece inanmasınlar” diye konuştu.