GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Mayıs 2022 Pazartesi 09:15

Vali Köşger projeyi duyurmuştu... O binalar yıkılacak!

İzmir Valiliği depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan valilik yerleşkesindeki binaların yıkımı için ihaleye çıkacak.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği, 30 Ekim 2020’da yaşanan depremin ardından dayanıksız olduğu için gerekçesiyle boşaltılan İzmir Valiliği yerleşkesinde yer alan binaların yıkımı için harekete geçti.

İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Yatırım İzleme Müdürlüğü, yerleşke içerisinde yer alan 5 adet blok ile bodrum otoparkın hurda karşılığı yıkım ve molozlarının atılması için ihaleye çıkacakğını açıkladı.

Toplamda 27 bin 970 metrekarelik yıkım için Valilik 17 milyon 244 bin 547 lira 38 kuruş muhammen bedel belirledi. İhalenin geçici teminat bedeli ise 862 bin 227 lira 37 kuruş olarak açıklandı.

İhale 24 Mayıs 2022 Salı günü saat 10:00’da Yatırım İzleme Müdürlüğü’nün binasında gerçekleşecek. Teklifler 23 Mayıs günü mesai bitimine kadar müdürlüğe sunulabilecek. İhale şartnamesinde yer alan bilgilere göre yer tesliminden 75 gün sonra yıkımın tamamlanması gerekiyor.

EMNİYET'İN YENİ YERİ TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU
Valilik yerleşkesi içinde Konak Kaymakamlığı, İzmir Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Defterdarlığı gibi pek çok birim hizmet veriyordu. Emniyet Müdürlüğü’nün nereye taşınacağı kent gündeminde uzun süre tartışmalara neden olurken bunun üzerine yeni yer arama çalışmaları başlatılmış, ardından Konak'ta bulunan eski Sümerbank Fabrikası alanında karar kılınmıştı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise konuya ilişkin, "İl Emniyet Müdürlüğümüzün, deprem nedeniyle hasar gören hizmet binasını yeniliyoruz. Proje çalışmaları bitme aşamasına gelen, hemşehrilerimizin daha kaliteli hizmet almasına imkân sunacak yeni İl Emniyet Müdürlüğümüz İzmirimize çok yakışacak..." ifadelerini kullanmıştı.

VALİ KÖŞGER AYRINTILARI PAYLAŞMIŞTI
Vali Köşger, Valiliğe bağlı diğer birimler için ise "Hükümet Konak'ının arkasındaki yıkılacak yere de İzmir' Valiliği'nin çeşitli yerlere dağılmış olan yapılarını toplarlayacağız. Orada 3 kat tarihi dokuyla uygun ters L biçimde ortada avlu kalacak şekilde estetik bir bina yapacağız ve İzmir'e yakışır valilik kompleksi de ortaya çıkmış olacak " açıklamasında bulunmuştu.

Yıkılacak binaların listesi