GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Mart 2021 Pazartesi 11:11

Vali Köşger'den açıklama: İzmir'de yasaklar geri gelecek mi?

Rengi kırmızıya dönen İzmir'deki vaka artışını değerlendiren Vali Yavuz Selim Köşger, yeni önlemler ve yasaklar konusunda, "Bu haftayı da gözlemleyeceğiz ve sonuçlara göre Hıfzıssıhha Kurulu'nu toplarız, gereken kararları da alırız" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüs salgınında kentteki vaka artışlarını Egedesonsöz'e değerlendirdi. Geçtiğimiz haftalarda görülen artışlardan endişe duyduğunu açıklamalarıyla dile getiren Vali Köşger, İzmir'de pozitif vakaların yüz binde 111'e yükselerek haritada "Kırmızı" bölgeye geçmesini yorumladı.

VAKALAR SON ANDA BİRDEN ARTTI
Önceki hafta vaka artışlarında yüzde 50 gibi bir oran oluştuğuna dikkat çeken Vali Köşger, "Geçen hafta vakalar biraz yavaşlar gibi oldu. Fakat son anda birden arttı. Ani yükselişin nereden kaynaklandığını anlayamadık" dedi ve açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yeni normalleşmeyle birlikte açık alanlardaki kalabalıkların çok yoğun olması sonucu böyle bir durumun oluştuğunu düşünüyoruz. Tabii ki toplu halde yeme içme olan lokanta, restoran ve kafelerin de etkisi olabilir. Kurallara uymayanlara kesilen cezaları açıklıyoruz. Ceza kesmekle bir yere varamayız. Her zaman söylediğim bir şey var; 4.5 milyon nüfusu olan İzmir'de herkesin başına bir polis dikemeyiz. Otokontrolü sağlamamız lazım. Vatandaşlarımızın artık her zamankinden daha çok dikkatli olması gerekiyor."

BU HAFTA GELİŞMELER İZLENECEK
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun önünde yeni yasaklar ve kısıtlamalar konusunun olup olmayacağı.." yönündeki soruya şöyle yanıt verdi: "Hıfzıssıhha Kurulu'nun rutin toplantı programı yok. Bu haftayı gözlemleyerek geçireceğiz. Gerekli görülürse kurulu toplarız, gereken kararları alırız"