GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Ocak 2023 Cumartesi 15:28

Vali Köşger'den Soyer'e İktisat Kongresi yanıtı: Biz anma töreni düzenlemiyoruz

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İktisat Kongresi ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, tarihi İktisat Kongresi'nin 100. yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan himayesinde yapılacak İzmir İktisat Kongresi'nin "Küresel Ekonomik Güç Olma Yolunda Türkiye Ekonomisi" ana temasıyla toplanacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e cevap veren Vali Köşger, "Toplantıya 100'e yakın bilim adamı katılacak" dedi. Türkiye'nin ekonomi politikalarının ana hatlarının 17 Şubat 1923'te Banka- Han binasında toplanan İzmir İktisat Kongresi'nde belirlendiğini hatırlatan Köşger, "Türkiye Yüzyılı'na ilerlerken, yine geniş katılımlı bir İktisat Kongresi'ni İzmirimizde, aynı ruh ve heyecanla düzenleyeceğiz. Tarihi binanın aslına tamamen sadık kalarak yeniden inşa edilmesi sürecinde arkadaşlarımız canla başla çalışıyor" diye konuştu.

100'E YAKIN AKADEMİSYEN
17-19 Şubat 2023 tarihlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek İzmir İktisat Kongresi'nin Küresel Ekonomik Güç Olma Yolunda Türkiye Ekonomisi ana temasıyla toplanacağını kaydeden Köşger, "100'ü aşkın oturum 4 Mart'a kadar sürecek. Salgın sonrası ekonomi paradigmasında yaşanan değişimden Asya'nın yükselişine, sürdürülebilir finanstan FinTek uygulamaları ve blokzincir teknolojisine, yapay zekadan yenilik ekosistemine kadar pek çok alanda her türlü konu tartışılacak. Biz anma töreni düzenlemiyoruz. Sadece 2 günde 150 konuşmacıyla 15 farklı ülkeden 30'a yakın yabancı olmak üzere 100'e yakın alanında söz sahibi akademisyen ve uzman, kongremizde konuşmacı olarak yerlerini alacak" ifadelerini kullandı. 

SOYER NE DEMİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İktisat Kongresi ile ilgili, "İsim benzerliği diyebiliriz. Onlarınki anma. Yani 100. Yıl vesilesiyle yapılan bir anma. Biz biraz daha oranın 100 yıl önceki ruhundan yola çıkarak geleceği inşa etmeye çalışıyoruz. Biz içerik takipçisiyiz. O içeriği kullanarak geleceği inşa etme peşindeyiz” açıklamasında bulunmuştu.