GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Aralık 2021 Pazar 13:33

Vali Köşger açıkladı: Tedavi gören 13 kişinin hayati tehlikesi yok!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Kınık'ta meydana gelen maden kazası ile ilgili hastaneye başvuran 56 kişiden 13'ünün hayati tehlikesi olmaksızın tedavilerinin devam ettiğini açıkladı. Öte yandan Vali Köşger olayla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulunca soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İzmir’in Kınık İlçesi Elmadere Köyü sınırlarında bulunan Polyak-Eynez Kömür Madeni’nde meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kazaya ilikin hastaneler başvuran 56 kişiden 13'ünün tedavilerinin devam ettiğini açıkladı.

Tedavisi devam eden işçilerin hayati tehlikesi bulunmadığını belirten Köşger, olayla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulunca soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Vali Köşger açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kınık ilçemizdeki maden kazasında toplam 56 vatandaşımız hastanelere başvurmuş, bunların 43’ü hafif yaralı veya ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiştir. 12’si ilimiz hastanelerinde, 1’i Soma’da olmak üzere 13 vatandaşımızın tedavisi devam etmekte olup hayati tehlikeleri yoktur. Maden kazasının oluşumuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız İş Teftiş Kurulunca soruşturma başlatılmıştır."

Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Isparta'da katıldığı bir programda, kömür ocağındaki göçükle ilgili inceleme ve denetimlerin başladığını kaydetti.

'13 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR'
Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer de akşam saatlerinde yaralı maden işçileri ile son bilgileri paylaştı. Doğruer paylaşımında "Maden kazasında toplam 56 vatandaşımız hastanelere başvurmuş, bunların 43’ü hafif yaralı veya ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiştir. 12’si ilimiz hastanelerinde, 1’i Soma’da olmak üzere 13 vatandaşımızın tedavisi devam etmekte olup hayati tehlikeleri yoktur" ifadelerini kullandı.