GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Aralık 2021 Perşembe 20:36

Uzundere dönüşümüne 'İZBETON' formülü… Soyer'den talimat!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelindeki konutların dönüştürülmesine hız vermek için devreye sokmaya planladığı İZBETON'nun bu kez de Uzundere için yetki verilmesi önerisi meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu. AK Parti Grubu İZBETON'un İzmir'de görevi üstlendiği kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütemediği iddiasında bulunurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise belediye bürokratlarına Ocak ayı meclisinde kentsel dönüşüm noktasında meclis üyelerine sunum yapılması talimatı verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan Meclisi'nin 3'üncü oturumu gerçekleştirildi. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık yaptı.

Meclis oturumunda ise Uzundere'de yapımı planlanan 4'üncü etap kentsel dönüşüm çalışmaları yer aldı. Gündem maddesi görüşmelerinde AK Parti ve CHP'li üyeler arasında sık sık tansiyon yükseldi.

SOYER: MECLİS ÇOK DAHA İYİSİNE LAYIK
Meclis açılışında söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 15 Aralık tarihinde gerçekleşen Meclis oturumunun gündem dışı konuşmalar kısmında yaşanan tartışmalarına dikkat çekerek, "Dünkü toplantı hepimizi çok üzdü. Üzülmeyen hiçbir meclis üyesi arkadaşımız yoktur. Sorumluluğun kimde olduğu konusunu tartışacak değiliz. Herkesin gerekli dersleri çıkardığını düşünüyorum. Diliyorum ki; çok daha iyisine layık İBB Meclisi. Diliyorum ki bundan sonra çok daha iyi toplantılar yapacağız" diye konuştu.

BAYER: ALINGANLIK YAPILMIŞTIR
Gerçekleştirdiği 'Şeytan ayrıntıda gizli' sosyal medya paylaşımı sonrası eleştirilerin odağına gelen CHP'li Divan Üyesi Dolunay Bayer ise meclis açılışı öncesi söz alarak, "Hüsnü Bey bir konuda alınganlık göstermiş. Yaptığım paylaşım kendisi ile ilgili değildir. Alınganlık yapmış. Sadece kötü bir denk geliş var. Bu yanlış anlaşılmadan dolayı üzüldüğümü belirtiyorum" dedi.

KARABAĞLAR İÇİN İZBETON FORMÜLÜ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU
Uzundere Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanında III. Etap olarak belirlenen alanda riskli yapı olarak tespit edilen yapıların dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalarda süreci hızlandırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, belediye şirketi olan İZBETON A.Ş'yi devreye sokarak çalışmaları tamamlamak için harekete geçmişti.Geçtiğimiz aylarda Meclis gündemine gelen gündem ile önerge Plan ve Bütçe - Hukuk - Deprem ve Afet - Kentsel Dönüşüm Komisyonları'na sevk edilirken komisyonlar kararını verdi.

Meclis gündemine geri gönderilen önerge, komisyonlardan AK Partili üyelerin 'ret' oyları sonrası oy çokluğu ile Meclis gündemine gönderilirken, Meclis oturumunda görüşülen gündem maddesi tartışmalara neden oldu.

MISIRLI: ALAN İÇİN TOKİ DEVREYE GİRMELİ
Gündem maddesi ile ilgili AK Parti Grubundan söz alan komisyon üyesi Fikret Mısırlı, İZBETON'un iş yüküne dikkat çekerek, "Bu konu plan ve bütçeye 3 ay önce gelmişti. Başlayan kentsel dönüşüm projeleri İZBETON'A devredilmişti. Uzundere'deki kentsel dönüşümü de buraya aktarmak istiyoruz. Geriye dönük ne yapıldı diye baktığımızda eski yerlerin ruhsatların kesildiği ve bu sürecin 7 yıl olduğunu gördük. Uzundere'de de aynı konu var. Müteahhitin gelmesini cezbedecek planlar yapıldı. Hatta 8 kattan 11 kata hatta 11 kattan da 13 kata çıkması için oy birliği kararı aldık. Şimdi bu noktada biz şunu önerdik. Biz öbür tarafta Örnekköy'ü verdik, Uzundere'de de 4'üncü etap 3 defa ihaleye çıkıyor. Burayı da verirsek İZBETON'nun üzerine bir yük bindirmiş olacağız. Biz vatandaşlara katkı sağlamak için TOKİ ile görüştünüz mü diye sorduk. Genel Başkanınız da devlet yapsın dedi. Biz diyoruz ki burası içiin vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için TOKİ ile görüşülsün, revizyon ya da ne gerekiyorsa yapılsın. Bayraklı'da yaklaşık 6-7 ay içinde 750 konut yaptık. Ki burası anlaşılmış durumda. Ben de bu vatandaşların mağdur olmaması için TOKİ şartını deneyelim, olabiliyorsa bu şekilde yapılsın. Mümkünse komisyonda kalsın konu ve tekrar görüşelim" diye konuştu.

KIRMAZ:  SAĞLIKLI VE KALİTELİ KONUTLAR YAPILACAĞINA İNANIYORUZ
CHP adına söz alarak eleştirilere yanıt veren Necati Kırmaz, "Belediyemiz kentsel dönüşümde yüzde 100 uzlaşı ile yolun emin adımlarla devam ediyor. Protokol aşamasında 2 bin 900 bağımsız bölüm var. Bunların bir kısmı Uzundere. Birkaç defa ihaleye çıkıldı ancak maalesef talep olmadı. Bunun nedeni de ülkedeki ekonomik koşullar. Bu nedenle belediyemiz de İZBETON ile protokol yapma ihtiyacı hissetmiştir. Devletimiz bu tür yapıları yaparken nasıl TOKİ'yi tercih ediyorsa, İBB'nin de İZBETON'u tercih etmesi normaldir. TOKİ'nin yaptığı konutların kalitesini biliyoruz, bu nedenle İZBETON'un da çok daha kaliteli ve sağlıklı konutlar yapacağına inanıyoruz. Bu nedenle İBB'nin tercihi İZBETON'dur" dedi.

YILDIZ: VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETİ DEVAM EDECEKTİR
Uzundere'deki alanlar için 9 yıl önce anlaşmaya varıldığını belirten AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, "Biz uzun süredir kentsel dönüşüm ile ilgili İBB'nin performansını eleştiriyoruz. Biz geçmiş günlerde Aktepe Emrez'deki kentsel dönüşüm noktasını inceledik. Neden İZBETON'a bu işi verdik? Hızlı bir şekilde dönüşümü yapsın diye. Siz 9 ayda zemin etüdüne başlıyorsanız, Örnekköy'de ruhsat kesmeye yeni geliyorsanız bu kaplumbağa hızıdır. Burası 9 yıldır vatandaşlarımız tarafından beklenen bir yer. Ekonomik gerekçeleri 2 yıldır koyuyorsunuz ancak 9 yılı ne yapacaksınız? İZBETON'a anlamsız iş yükü yüklemeye devam ediyoruz. İZBETON zaten müteahhitlere bedel ödetecek noktada değil. Bizim bura 4'üncü etapta vatandaşlarımız mağdur olmuş ve Kılıçdaorğlu'nun İzmir ziyaretinde isyan etmiş vatandaşlar. Geçmiş hızda bu iş yürüyecekse maalesef oradaki vatandaşın mağduriyeti devam edecektir" ifadelerini kullandı.

ÖZUSLU: 800 KONUT VATANDAŞA TESLİM EDİLDİ
TOKİ'nin yaptığı kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştiren CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, "Bahsedilen alan 2010 yılında hikayesi başladı. Gerek Uzundere gerek Cennetçeşmede alanların sınırı çizildi, meclisten geçti, bakanlıkta bu planlar 2 yıl bekledi. 2012 yılında bakanlık devralıyor 42 hektarı 540 hektara çıkarıyor ve sonra da dönüşümü yapacağız diyor. Uzundere'de alanın tamamında bütün projeler tamamlanmış, uzlaşı tamamlanmış, tapu devirleri yapılmıştır. 800 bağımsız birim vatandaşa teslim edilmiştir. Bugün ise bin 424 bağımsız konutun İZBETON'a verilmesi. Müteahhitlerin isteksizce davranması söz konusu ile bizde tabii ki İZBETON ile işe girere ve yaparız. Yeditepe de konut yaptılar kentsel dönüşümde oraya vatandaşları koymak için ancak uzlaşı sağlanamadı. Sonra ne yaptılar satışa çıkarmaya kalktılar ancak oralar bomboş kaldı" diye konuştu.

HIZAL: İBB KENTSEL DÖNÜŞÜM NOKTASINDA SINIFTA KALDI
Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İBB'nin kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirirken, "CHP Grup Başkanvekili asıl konuşmamız gereken konunun odağından ayırarak farklı bir meseleye evirdi konuşmasını. Biz burada İBB'nin yapması gereken kentsel dönüşüm faaliyetlerini konuşuyoruz. TOKİ'nin İzmir ilinde yapacağı konutlar ile ilgili ayrı bir başlık açar anlatırız ancak İBB yıllık bütçesi 12,5 milyar TL olan, yaklaşık 150 yıllık bir kurum. Bu bütçeyi kullanan İBB yaklaşık 10-12 yıl önce kendisine verilmiş yetki olana kentsel dönüşüm alanlarında toplam 33 bin konut dönüşümü yapması gerekirken yaptığı 800. Bu da bize İBB'nin kentsel dönüşüm noktasında sınıfta kaldığını gösterir. 'Biz yerinde uzlaşı yapıyoruz' diyorsunuz, 'ihale yapıyoruz müteahhitler girmiyor' diyorsunuz. Siz şu konuştuğumuz alandaki bütün işlemleri 9 yıl önce bitirmişsiniz. Bu süreçte orada ne yaptınız? Vatandaş en son Genel Başkanınızın yaptığı bir programda karşısına çıkmış ve haykırmış. Genel Başkanınız da biz yapamıyoruz gelsin devlet yapsın demiş. Doğrusunu söylemiş. Çünkü 9 yıl boyunca yapmamışsınız. Vatandaş da sizden neden yapmadığınız konusunda sorular sormuş. Bu şikayetten sonra İZBETON'u çağırdınız ve protokol yapacaksınız. Biz Mustafa Bey'den 'Biz İZBETON'a yetki verdikten sonra şu oranlara geldi dönüşüm' demesini beklerdik. Ancak şu an sıfır. İZBETON'un yıllık bütçesi 1 milyar. İZBETON kendi uhdesinde olan yol bakım onarımını yapamazken siz bu işte kurtarıcı olarak kendinize seçtiniz ancak bu rolündeki performansı hepiniz görüyorsunuz. Karabağlar'daki TOKİ'nin yapmayı planladığı konutlar için de sizin CHP'li Karabağlar Belediyenizin açtığı davadan haberiniz var mı? TOKİ İzmir'de öyle güzel işler yaptı ki… Vatandaşa boş senet imzalatmadı. 2,5 yıldır iktidarsınız. Bir tane yaptığınız konutu teslim ettiniz mi? Yok. Konteyner bile yok! Kentsel dönüşüm noktasında bol bol çalıştay yapıyorsunuz. Çalıştay yapmaktan çalışmaya vakit bulamıyorsunuz. Eğer kentsel dönüşüm noktasında başarılı olsaydınız bugün burada meclis yapmazdık" diye konuştu.

ŞAHİN: DEPREM İLE MÜCADELE KONUSUNDA NEYİ BEKLİYORSUNUZ?
Grubu adına söz alan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin  2012 yılında bakanlık tarafından ilçe belediyelere gönderilen önergeyi hatırlatarak, " Bu kürsüden defalarca dile getirdik, tekrar söyleyelim. izmir’de deprem konusunda atılan somut bir adım maalesef bulunmuyor. İzmir 7 ve üzerinde deprem üretecek fay hatlarına sahip bir konum üzerinde bulunuyor fakat belediyemiz bu konuda sanki her şey yolundaymış gibi tavır sergiliyor. Sayın başkan depremle mücadele konusunda neyi bekliyorsunuz? Çok yazık ki belediyemize ait hizmet binamız konusunda bile bir adım atamadınız, vatandaşa ne faydanız olacak? Riskli alan diye diye dilimizde tüy bitti, riskli alanlar belirlensin ve buna göre imar planları revize edilsin diyoruz. Ama bunu kendimiz söyleyip kendimiz duyuyoruz. Bakın MHP grubu olarak verdiğimiz bir çok önerge var, bunlardan biri de 2012 yılında bakanlığın büyükşehir ve ilçe belediyelerine gönderdiği bir genelge ile ilgili. Bu genelgede bakanlık İzmir büyükşehir ve ilçe belediyelerine riskli alanları tespit edin demiş.  Ne zaman demiş biliyor musunuz? 2012 yılında. İşte bunu sorduk. Ne yaptınız dedik? İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden önergemize verilen cevabı da anlatacağım… İyi dinleyin çünkü bugüne kadar bakanlık uyarmasına rağmen elle tutulur somut bir şey yapılmadığını görüyoruz. Keşke 30 Ekim depremi öncesi bakanlığın bu uyarıları dikkate alınsaydı ve 117 vatandaşımızı kaybetmeseydik. Bunları söylemekteki kastım, bu tarihten sonra umarım gerekenler yapılır ve artık İzmir’de deprem sebebiyle 1 kişi bile hayatını kaybetmez.  Allah korusun bir deprem daha olursa ne yaparız? Bu hızla ancak 20 yılda bu bölge dönüştürülebilir. Ancak deprem beklemez!" dedi.

KÖKKILINÇ: DEPREMDE YIKILAN BİNALAR RUHSATLIYDI
TBMM de kentsel dönüşüm çalışmaları noktasında önemli bir çalışma yapılması gerektiğini belirten CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, "Deprem üzerinden siyaset yapmanın çok doğru olmadığını belirtmiştik. İBB olarak deprem sonrasında büyük sorumluluk sütlendik ve işler yaptık. Depremde yıkılan binalara dikkat çekmek lazım. Ruhsatlı yapılardı maalesef. 1999 öncesinde yapılmış olan yapılardı. TBMM'de bu yasalar ile ilgili önemli çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Burada İZBETON ile yapacağım kentsel dönüşüm çalışmasını başka yere çekmesini çok doğru bulmuyorum" diye konuştu.

SOYER: OCAK AYINDA ARKADAŞLARIMIZ KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE İLGİLİ SUNUM YAPSIN
Gündem maddesi ile ilgili son olarak söz alan Başkan Tunç Soyer, "Bir eksik bilgilenme hali var. Ocak ayın meclisinde hem kentsel dönüşümü noktasında neler yaptığımız hem de İZBETON'un neler yaptığı yönünde bir sunum rica ediyorum arkadaşlarımızdan. Özgür Beyin dediği 540 hektarlık riskli alanda açılan davalar nedeniyle dönüşümün yapılmadığını belirtmişti. Bakanlık 3 etapta planları onaylamış ve 2 alan zaten boş alan. 1 alan sadece gecekonduların olduğu alan ve orası da Şehir Plancılarının itirazı nedeniyle iptal edilmiş. Karabağlar Belediyesi'nin itirazı ise Üniversite alanı yapılması ile ilgili" dedi.

İlgili önerge tartışmaların ardından oylamaya geçildi. Önergeye AK Parti ve MHP'li üyeler 'ret' oyu kullanırken, Önerge Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin 'kabul' oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

BOZTEPE: SİYASET UZUN BİR YOL
Gündem dışı konuşmalarda söz alan ve 'şeytan' tartışmalarını hatırlatan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, "Meclis başlarken Divan Üyesi'nin yaptığı içinde özür olmayan ve güya yanlış anlama olan bir konuşma. Ben hemen hemen hanımefendinin yaşı kadar CHP'ye emek vermiş birisiyim. Fotoğraf da bir kendisi bir ben bir de bir arkadaş var. Beni kast etmediyse ya kendini ya yanındaki kişiyi kastetmiş. Benim 2 kız çocuğum var bu paylaşımı görse çok üzülürdü. umarız bu bu tür paylaşımlara ileriki süreçte çok dikkat eder. Siyaset uzun soluklu bir yol. Bu mecliste İzmir'i konuşalım. İzmir dışında başka bir konu konuşmayalım. Güzel anılar bırakalım" dedi.

YILDIZ: İZMİR İMAR BARIŞINDA İLK SIRADA İSE BU SİZİN SUÇUNUZ
İzmir'in kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili eleştirilerini ileten AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ise, "Dünkü yaşadığımız gerilmelerden ve tartışmalı konulardan baktığımızda ve bugün ki bilgi akışına baktığımızda size bazı bilgi akışının doğru gelmediğin gördük ve size kızmanın doğru olmadığını gördük. Az önce Grup Başkanvekiliniz 540 hektarlık alandan bahsetti ve uzlaşı olmadığını dile getirdi.  Dün Dünya Bankası ile ilgili de bir açıklama yaptınız 25 Şubatta kredimiz onaylandı dediniz. Biz bir soru sorduk 17 Mayıs 2021 tarihinde yazdığınız yazı… Bundan 25 gün sonra 2 ay bekliyoruz ifadeniz var. Dün de 25 Şubat da yazdığımız yazıda kredimiz hazırdı dediniz. İzmir'in menfaati ne gerektiriyorsa siyaset yapamayan bir grubuz. Belki size yanlış anlatıldı ya da eksik bilgilendirildiniz. Bil algı oluşturulmaya çalışıldı.  Bizim başlattığımız süreç diğer illeri kapsadı dediniz o da yok. Hangi iler var?  Tekirdağ, Manisa ve Kahramanmaraş var. Sonra biz bunlara İstanbul ve İzmir'i katmışız.  330 milyonun tamamını depremzedeleri demiştiniz dün öğrendik 160 milyonu orta hasarlılaraymış. Depremzedelerin üzerinden siyaset yapma adına grup başkanvekiliniz bizi eleştirdi. Biz deprem ve depremzedeler üzerinden siyaset yapmadık yapmayacağız. Oradaki sorunların farkındayız ve her türlü çözüm için çalışıyoruz. İmar barışı atfında bulunuyor meclis üyeleri. İzmir bu başvurularda 1'nci sıralarda. İzmir'in 10 katı büyüklüğündeki İstanbul 2'nci sırada. 8 puan gerisinde İzmir. 25 yıldır yönettiğiniz kent imar barışında ilk sırada ise bu sizin sorununuz" ifadelerini kullandı

ÖZUSLU: CHP'DE OLUNCA DEVAMLILIK NİYE OLMUYOR?
CHP sıralarından söz alarak eleştirilere yanıt veren Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu ise AK Parti'nin işine geldiği gibi davrandığını belirtirken, "Bir algı yoluna gitmenin örneklerini görüyoruz. Kenti planlamak zorundayız diyorlar. Doğru. İzmir'in yapı stoku problemli diyor. Doğru… Mesele nerde? Bu kenti nasıl planlama yapacağı konusunda kullandığınız enstrümanlarda. İmar barışında İzmir'in birinci olduğunu ile getirdiler. Bu var olan gerçeği değiştirmez ki. Zaten söylüyoruz İzmir'in yapı stoku sorunlu diye. Bunu söyleyince aslında derdin dönüşüm değil para ve kaynak  hırsını ortadan kaldırıyor mu hayır!  Biz yanlış ve  eksik gördüğümüz bir planlamayı kabul mü edeceğiz. Bazı doğruları söyleyip o doğrular üzerinden genel uygulamalar üzerinden hatalar yaptığınızda diyorsunuz ki karşımızda bir engel olması. Ancak İzmir böyle değil ki. Yaptığınız her işte samimiyet olsun. Referans gösteriyorlar  geçmişten. Peki niye şunu soruyorsunuz; "Bir tek kendinizin yaptığı konut var mı" diyorlar. Burada devletin devamlılığı yok ancak başka konuda var? Bu samimiyet mi? Madem ki 20 yıl yönetim İzmir'de CHP'de, o zaman devamlılık niye yok? Samimi olunmasını bekleriz.  Sayın Kılıçdaroğlu'na Gaziemir ziyaretinde bir takım şikayetlerini dile getirdi. Doğru olabilir bu. Ancak ayı Genel Başkanımızın Bayaklı'daki ziyaretinde depremzede avukat arkadaşımızın bağıra bağıra boş senet imzalattığını söylemesini onlar duymuyor mu?" dedi.

HIZAL:  ÖVÜNDÜĞÜNÜZ RAKAMLARI 7 AYDA YAPTIK
Kentsel dönüşüm noktasında eleştirilerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB yönetiminden memnun olmadığını iddia ederken, "Dün çok gergin bir meclisti. Hepimiz bu gerginliklerin farkındayız ancak ben inanıyorum ki hiçbir arkadaşımız art niyetli hareket etmedi. İzmir daha iyisini hak ediyor, biz de bunu söylediğimiz için tartışmalar ortaya çıkıyor. Nezaket ve terbiye noktasında 2,5 yıllık performansımızda bütün İzmir biliyor ki nezaketimizi terbiyemizi hiçbir zaman aşmaksızın muhalefet grubu olarak söz aldık. Sorun şu;  biz İzmir'in meclis üyeleriyiz. Biz her seferinde İzmir diyoruz, sizin İzmir ile ilgili sözünüz olmadığı için konuyu başka bir şeye çekiyorsunuz. Olguları algıların gerisine isterseniz bu şehir yönetilmez. Mustafa Bey bir avukattan bahsetti... Ben bir deprem mağduruyum, neye imza attığımı çok iyi biliyorum. Benim de ofisim yıkıldı, geldi ofisimi 7 ay gibi kısa bir süre içinde yaptı bana teslim etti, neye imza attığımı ve ne kadar ödeme yapacağımı da bana söyledi.  Ben ne ödeyeceğimi biliyorum ancak Uzundere'de mağdur ettiğiniz vatandaşlar ne ödeyeceğin bilmiyor. Çünkü siz 9 yıldır bunu yapmadınız. Nasıl olsa ceketimi koysam kazanırım anlayışı ile devam ettiniz" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU İZMİR'DEN MEMNUN DEĞİL
"Vatandaş sizden memnun olmadığı gibi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'da İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminden memnun değil" diyen Hızal, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Zaten memnunsa daha büyük problem.  2,5 yıldır İBB'yi kim yönetiyor? Tunç Soyer yönetiyor. 2,5 yıldır temelini attığınız tamamladığınız ve anahtarını teslim ettiğiniz 1 tane konut var mı? 800-900 konutla övünüyorsunuz ya biz onu 7 ayda yaptık. İZBETON müdürü elinde kamera ile Tunç Soyer'in peşinden gideceğine, Karşıyaka'da cafelere kahve satacağına görevini yapsın."

SOYER: İZMİR BİZE GÜVENİYOR
Eleştirilere yanıt veren Başkan Tunç Soyer Dünya Bankası kredisi konusunda yeniden konuşarak, "Yapılan eleştiriler son iki cümleye kadar kabul edilebilirdi ancak bu söylemler olmaz... Burada olmayan bürokratlar ile ilgili bu söylemler olmaz. Gündem dışı konuşmalar bundan sonra böyle olmayacak. Grup Başkanvekillerimiz oturup kendi aralarında görüşsünler ve nasıl yöntem izleyeceğimize karar versinler. Gündem dışı konuşmalar İzmir halkına zaman kaybı haline geldi. Dünden gelen bazı konular yeniden gündeme geldi. Dünya Bankası ile ilgili… 23 Şubat'ta Cumhurbaşkanımıza arz ettiğimizi konunun özeti; biz bir kredi çıkardık ve onay verilmedi. Tamamlanmış görüşme süreci vardı ancak verilmedi. Biz bu yüzden AK Parti İzmir İl Başkanına gittik. Onları zor duruma düşürmemek için 'henüz tamamlamadık' dedik. İzmir 332 milyon Dolar'lık sözleşmeyi hazır hale getirdi mutabık kaldı. İzmir'i dahil etmek zorunda kaldılar. Hazine'nin onayını alsaydık çoktan bu kredi gelmişti. Bu meseleler daha çok konuşulur gerginleşilebilir... Ancak biz kişiler üzerinden onları zan altında bırakacak… Konumuz İzmir ise İzmir'i konuşalım. Doların artmasından İzmir etkilenmiyor mu? Kronik sorunlar var evet ancak biz yüzde 58 oy alarak seçildik. İzmir bize güveniyor. Bizim daha çok çalışmamızı istiyorlar tabii ki eleştirileri dinleyeceğiz" dedi ve sözlerini sonlandırdı.