GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Ağustos 2024 Salı 16:20

Üzümcü'den ilk açıklama: Bugüne kadar yapılanların en iyisini yapacağım

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda Kurucu Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapan Yücel Erten’in görevden alınmasının ardından yerine gelen isim Levent Üzümcü oldu. Göreve gelmesinin ardından görüşlerini ifade eden Üzümcü, “Tiyatroyu yaşatabilmek için sadece teknik yönden değil aynı zamanda repertuar yönünden de daha güçlü bir tiyatronun peşinden koşuyorum. Bugüne kadar yapılmışların ötesinde daha güzel, daha iyisin yapmak için geldim” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir’in kültür sanat anlamında önemli oluşumlarından biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda (İzBBŞT) Kurucu Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapan Yücel Erten’in görevinden alınması kentte tartışmalı bir süreç yaratmıştı. Erten, görevden alınmasının üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı eleştiren bir yazı kaleme almış ve süreci anlatmıştı. Erten’in görevden alınmasına karşın ünlü oyuncu Zafer Algöz, tarihçi İlber Ortaylı gibi isimler tepki göstermişti.

Yaşanan sürecin ardından İzBBŞT’nin yeni genel sanat yönetmeni belli oldu. Daha önceden de danışma kurulu üyeliği yapan Levent Üzümcü, İzBBŞT Genel Sanat Yönetmeni koltuğuna getirildi.

-ŞEHİR TİYATROLARI’NDA LEVENT ÜZÜMCÜ DÖNEMİ!

ÜZÜMCÜ: REPERTUAR YÖNÜNDEN DE DAHA GÜÇLÜ BİR TİYATRONUN PEŞİNDEN KOŞUYORUM
Göreve gelmesinin ardından Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Üzümcü, gelecek sürece dair görüşlerini aktardı. Üzümcü, “Beni bu göreve layık görenlere teşekkür ederim. Elimden geldiğince İzmir şehrine yakışacak bir tiyatroyu kurmak için elimizden geleni yapacağız. Tiyatroyu yaşatabilmek için sadece teknik yönden değil aynı zamanda repertuar yönünden de daha güçlü bir tiyatronun peşinden koşuyorum. Bugüne kadar yapılmışların ötesinde daha güzel, daha iyisin yapmak için geldim” ifadelerini kullandı.