GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Temmuz 2023 Cuma 10:29

Uyuşturucu satıcıları birbirini gammazladı... ‘Tele’ rahatlık!

Uyuşturucu ticareti yapan şahıslar, son dönemde Telegram uygulaması üzerinden uyuşturucu ticareti yürütmeye başladı. Telegram’da oluşturulan gruplar üzerinden yapılan satışlarda dolandırıcılık da artmaya başlayınca karşılıklı ifşalamalar yapılmaya başlandığı görüldü.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Türkiye’de günden güne uyuşturucu kullanımı ve satışları yaygınlaşırken Emniyet güçleri tarafından çeşitli operasyonlarla mücadele edilse de kullanımın önüne geçilemiyor.

Uyuşturucu satıcıları sosyal medya ağlarının yanı sıra farklı mobil uygulamaları da kullanarak zehir ağları kuruyor. Zehir tacirlerinin son dönemdeki favori uygulaması ise Telegram oldu.

Güvenlikli bir uygulama olan Telegram’da gruplar oluşturan zehir satıcıları aleni biçimde uyuşturucu satıyor. Hatta son günlerde bu konuyla ilgili de dolandırıcılık konusu artmaya başladı. Öyle ki satıcılar birbirini ifşa edecek duruma geldi.

İçerisinde İzmir’in de olduğu ülkenin çeşitli bölgelerinden yazışma gruplarında bir araya gelen kullanıcılar uyuşturucu ticaretinde ‘güvenilir’ olmayan satıcıları birbirlerine bildirerek uyarılarda bulunuyor. Öte yandan bu şahıslar kendi aralarında yapılan dolandırıcılığa dikkat çeken paylaşımlarda bulunuyor.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR