GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Mart 2017 Perşembe 11:42

Urla eski başkanını sonsuzluğa uğurladı

İzmir'in Urla ilçesinin eski belediye başkanlarından Ahmet Besim Uyal, 86 yaşında hayata gözlerini yumdu. 1958-1960 yılları arasında Urla Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Besim Uyal ilçede düzenlenen törenle toprağa verildi.

Urla Belediyesi önünde Ahmet Besim Uyal için düzenlenen törene, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, eski belediye başkanlarından Bülent Baratalı, M. Selçuk Karaosmanoğlu ve Mustafa Kıpkıp, CHP İlçe Başkanı Bahri Yalaz, CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, CHP İzmir eski il sekreteri Yekta Varnalı, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, geçmiş dönem ve yeni dönem meclis üyeleri, belediye çalışanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, Ahmet Besim Uyal'ın eşi Sevinç Uyal ve ailesi, dostları ve Urlalılar katıldı. Urla Belediyesi önündeki törenin ardından cenaze Urla Çarşı Camii'ne getirildi. Uyal, Urla ikindide kılınan cenaze namazının ardından Urla Yeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Besim Uyal ve arkadaşlarının her hafta toplandıkları bir grup vardı. Ben o gruba Encümen-i Daniş diyordum. Encümen-i Daniş bir bilim kuruluydu. Orada gerçekten bir bilim sohbeti vardı. Kendisinden çok yararlandığımı düşünüyorum. Sanayiciliğinden, iş adamlığından, siyasetçiliğinden herkes bahsetti ama en önemlisi insanlığıydı. Besim Uyal ile görüşmek için bugüne sözleşmiştik. Sözünü yine tuttu. Bugün hep beraber buradayız. Onu sonsuzluğu uğurlarken Allah'ın rahmeti üzerine olsun diyorum" dedi.

Törende konuşma yapan kızları Günseli Şebnem Berberoğlu ve Ayşegül Ekmekçioğlu, babaları Ahmet Besim Uyal'ın Urla'yı çok sevdiğini, gönül bağı olduğunu söyledi. (DHA)