GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Ağustos 2016 Çarşamba 16:30

Urla’daki FETÖ operasyonunda 2.dalga: 7 tutuklama

FETÖ yapılanmasına yönelik ikinci dalga operasyonda aralarında DYP Eski İlçe Başkanı Zeytin ile AK Parti eski Belediye Meclis Üyesi Gökdağ'ın da bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

İZMİR – 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkenin dört bir yanında olduğu gibi İzmir’de de  FETÖ/PDY'ye (Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) yönelik operasyonlar sürüyor. 

Urla’da da 26 kişinin tutuklandığı ilk operasyonun ardından Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer’in yürüttüğü soruşturma kapsamında ikinci bir operasyon yapıldı. 

Urla Emniyet Müdürlüğü ekipleri 9 adreste arama yaparak 9 kişiyi gözaltına aldı ve savcılık bu isimleri tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. 

Aralarında DYP eski İlçe Başkanı esnaf Osman Zeytin, elektrikçilik yapan AK Parti eski Belediye Meclis Üyesi Eren Gökdağ, havuz işletmecisi Bülent Özgür'ün de bulunduğu 7 kişiyi tutuklandı. Mahkeme 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. 

tutuklarken, 2 kişiyi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. 
Urla'da, FETÖ/PDY'ye yönelik ilk operasyonda gözaltına alınan 34 kişiden 26'sı tutuklanırken, 4'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 8 şüpheli ise serbest bırakılmıştı.